Radio Bambi

Pokušaj ubistva Slobodana Vasiljevića iz Vlasenice!

Proteklog vikenda, u noći sa subote na nedelju, u Šekovićima je napadnut i brutalno pretučen Slobodan Vasiljević iz Vlasenice. Napad je okarakterisan kao pokušaj ubistva. Vasiljević je zadobio teške telesne povrede glave i ekstremiteta opasne po život, i nakon pregleda u zvorničkoj bolnici upućen je u Univerzitetsko klinički centar (UKC) Tuzla, gde se lekari bore za njegov život.

On je široj javnosti postao poznat nakon niza oštrih kritika koje je javno iznosio na račun Rajka Dukića, vlasnika kompanije ‘Boksit’ iz Milića, te kritikujući pojedince i ukazujući na razne malverzacije, uglavnom onih koji su na vlasti.

-“Izašli su iz vozila, i napali ga metalnim palicama, pretukli ga po glavi, telu, nogama i rukama, i ostavili ga da leži na ulici nepomičan. Slobodan je zadobio teške telesne povrede, ima frakturu lobanje i otvoren prelom potkolenice, i smešten je u bolnicu u Tuzli, priključen je na aparate za disanje i lekari se bore za njegov život”, – rekao je novinarima Ljubomir Vasiljević, Slobodanov rođeni brat.

-“Zdravstveno stanje pacijenta Slobodana Vasiljevića je izuzetno teško, priključen je na aparate za veštačko disanje. Nismo u mogućnosti davati bilo kakve prognoze. Pratimo njegovo stanje i činimo sve što je u našoj moći”, – rečeno nam je u UKC Tuzla.

Sedam lica koja se dovode u vezu sa pokušajem ubistva Slobodana Vasiljevića je uhapšeno, dok se za još nekoliko lica traga, potvrđeno nam je u Policijskoj upravi (PU) Zvornik.

-“U toku je kriminalistička obrada nad osumnjičenima, a naredne aktivnosti preduzimaju se pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo”, – saopšteno je iz PU Zvornik.

O imenima uhapšenih se dosta spekuliše u medijima, posebno onim koji se smatraju za opozicione i kritički nastrojene prema vlasti u Republici Srpkoj. Između ostalog, pomenuti mediji prenose da iza napada stoje članovi ličnog obezbeđenja Rajka Dukića, te da je napad izvršen po njegovoj naredbi. Takođe pišu i da navodno već duže vreme u Milićima i Vlasenici vladaju velike tenzije, napetost i sukobi između tzv. ‘Rajkove milicije’ (radnika obezbeđenja kompanije ‘Boksit’) i građana koji kritikuju Dukića.

Prvi čovek ‘Boksita’ rekao je da nema veze sa ovim događajem, te da je trenutno na službenom putu. Dodao je i da će, ukoliko među napadačima ima onih koji su zaposleni u njegovoj firmi, oni ostati bez posla u Kompaniji.

Istraga će pokazati ko su napadači, koji su motivi napada i pokušaja ubistva Slobodana Vasiljevića, i da li je to neko naručio.

Do sada se zna da su uhapšeni Stevan G. (26), Miljan M. (33), Stefan R. (26) i Nebojša P. (28). Spisak saučesnika je proširen i u toku su pretresi na više lokacija u potrazi za osumnjičenima.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!