Radio Bambi

Vanredna odbrana od poplava u Srbiji! (Video)

Usled obilnih kišnih padavina, u pojedinim delovima Srbije došlo je do izlivanja reka i bujičnih potoka, usled čega je poplavjeno više domaćinstava i puteva. U Kraljevu, Kniću, Trsteniku, Lučanima, Ivanjici, Arilju i delu Vrnjačke Banje na snazi je vanredna situacija.

Izlili su se potoci i kanali za odvodnjavanje. Voda je prodrla u kuće. U pojedinim opštinama evakuišu se domaćinstva. U Dragačevu je poplavljena i srednja škola, ali đaci su na vreme evakuisani. Naneta je velika šteta infrastrukturi, reka Gruža je odnela jedan most, u prekidu je železnički saobraćaj između Kraljeva i Raške.

Zbog izlivanja potoka u nekoliko trsteničkih sela, i na teritoriji te opštine je proglašena vanredna situacija. Najteže je u Selištu gde je rano jutros došlo do izlivanja Riljačke reke. Poplavljeno je 70 od ukupno 180 domaćinstava.

“Putevi Srbije” saopštili su da je usled većih padavina došlo do odrona na deonici puta Novi Sad-Sremski Karlovci, kod naselja Puckaroš i saobraćaj se odvija jednom kolovoznom trakom. Saobraćaj na deonici Mlanča-Studenica, nakon obustave zbog odrona, je ponovo uspostavljen. Uspostavljen je i saobraćaj na deonici Kraljevo-Kragujevac, kod mesta Milavčići, opština Kraljevo, nakon obustave zbog izlivanja vode na kolovoz, navodi se u saopštenju.

Na snazi je obustava saobraćaja na deonici Kratovska stena-Guča, Lis-Guča (Turica), zbog izlivanja reke Bjelice.

Ministarstvo poljoprivrede je saopštilo da je u toku vanredna odbrana od poplava na vodnom području Morava, na potezu dužine 10,1 kilometar koji obuhvata delove opština Brus, Novi Pazar,Tutin i grada Kraljevo.

Redovna odbrana od poplava je proglašena na vodnom području Dunav na potezu dužine 22,41 kilometar koji obuhvata delove teritorija grada Beograda i Smedereva.

-“‘Srbijavode’ uvele su vanrednu odbranu od poplava na teritoriji cele Srbije”, – izjavio je Tanjugu direktor tog preduzeća, Goran Puzović.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!