Radio Bambi

Policija FBiH neće patrolirati kroz Srpsku, to neka je jasno!

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da na granicu sa Srbijom i Crnom Gorom neće izaći policija iz Ministarstva unutrašnjih poslova Federacije BiH, niti iz kantonalnih MUP-ova, jer to nije predviđeno Dejtonskim sporazumom. -“U Dejtonskom sporazumu jasno piše da policija jednog entiteta, niti kantona ne može prelaziti u drugi entitet bez saglasnosti tog entiteta. Takve saglasnosti Srpske nema i neće je ni biti. Time na sve načine pokušavaju da destabilizuju Srpsku”, – naglasio je Dodik.

On je rekao da članovi Saveta ministara u tehničkom mandatu mogu donositi bilo kakve akte, ali da Srpska neće dozvoliti kršenje Dejtonskog sporazuma.

-“To neka im je jasno zauvek”, – rekao je srpski član Predsedništva BiH.

Dodik je istakao da je najava Saveta ministara u tehničkom mandatu da će Ministarstvo bezbednosti sačiniti predlog sporazuma o pružanju pomoći entitetskim MUP-ovima i operativnoj saradnji u nadzoru granice i u sklopu rešavanja migrantske krize podli pokušaj da Ministarstvo bezbednosti pribavi nadležnosti koje mu po Ustavu i zakonima ne pripadaju, a da Savet ministara postane vlada.

-“Tako osmišljene aktivnosti u trenucima kada treba konstituisati vlast na nivou BiH neće doprineti pozitivnoj atmosferi. Zabrinjavajuća je činjenica da predlažu takvo rešenje, a da niko nije kontaktirao MUP Srpske. Nijedno rešenje neće proći bez saglasnosti Srpske koja za takvu zamisao sigurno neće dati saglasnost”, – naveo je Dodik.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!