Radio Bambi

Policija uhapsila osumnjičenog za ubistvo!

Muškarac iz Ugljevika, inicijala D. M. (54), uhapšen je zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio ubistvo Sime Simića (82) u naselju Ugljevička Obrijež. Ovu informaciju je potvrdio i načelnik Policijske uprave (PU) Bijeljina Žarko Ćosić.

Osumnjičeni, koji je pod nadzorom tužilaštva, sa žrtvom je bio u komšijskim odnosima, a policiji je odranije poznat po krivičnim delima ‘nasilje u porodici’.

Radi se o osobi preke naravi, sklonoj alkoholu. Kao mogući motiv ubistva, za koje je obdukcijom utvrđeno da je počinjeno davljenjem 11. februara, Ćosić je rekao da je u pitanju međukomšijska netrpeljivost.

-“Ovo delo je specifično jer je prijavljeno 14. februara i izvršilac je imao tri dana prednosti da sakrije tragove i pripremi alibi, bio je nejasan motiv ubistva, a dežurni lekar je ocenio da je u pitanju zadesna smrt”, – naveo je Ćosić. Prema njegovim rečima, iskusni policijski inspektori su uočili povrede na telu, licu i druge sumnjive tragove, zbog čega su insistirali na obdukciji.

Obdukcioni nalaz pokazao je da je reč o nasilnoj smrti (davljenju), koja je nastupila tri dana pre nego što je telo pronađeno u kući u kojoj je Simić, nakon smrti supruge, koja je umrla pre dve godine, živeo sam.

Kako saznajemo od komšija pokojnog Simića, on je  radio jedno vreme u Nemačkoj, nakon toga u Zvorniku. Živeo je dosta povučeno nakon gubitka supruge. Ima tri ćerke, dve udate, od kojih jedna živi u Tobutu kod Lopara, druga sa porodicom živi u Sloveniji, tačnije u Ljubljani, a treća neudata, živi u Novom Sadu.

Komšije su u šoku i neverici.

-“Niko nije Simi pretio, nije ga ugrožavao. Deca su ga često posećivala. Čuo sam da su mu bila polomljena rebra, da je davljen, da je lokva krvi bila u prostoriji. Policija je ispitivala nas koji živimo u blizini njegove kuće. Niko ništa nije video i nije čuo”, – rekao nam je jedan od komšija nesrećnog starca.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!