Radio Bambi

Pomoć u sanaciji štete nakon zemljotresa! (Video)

Od jačine zemljotresa koji je pogodio područje Petrinje u Hrvatskoj, a koji se osetio i u Prijedoru, obrušilo se pet dimnjaka na prijedorskoj gimnaziji, a popucali su i zidovi na drugom spratu škole. Povređenih nije bilo, a nastava u gimnaziji je prekinuta.

Lokaciju je obišao gradonačelnik Dalibor Pavlović i obećao pomoć u sanaciji štete.

Materijalna šteta je evidentirana i u Kozarskoj Dubici, Kostajnici i Gradišci.

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je da će institucije Srpske pomoći lokalnim vlastima u ovim opštinama.

-“Situacija u Gradišci je pod kontrolom i nema veće štete nakon zemljotresa koji se danas dogodio u Hrvatskoj i osetio u široj regiji, a građani treba da ostanu smireni i da povedu računa o samozaštiti”, – rekao je Srni šef Odseka civilne zaštite Gradiška Slobodan Knežević. On je naveo da je nakon obilaska terena ustanovljeno da u Gradišci većih šteta nema, te da je došlo do pucanja zida i stambene zgrade u Turjaku, koja je već u lošem stanju, kao i pucanja stepeništa u još jednoj stambenoj zgradi. On je napomenuo da nije isključeno da se pojavi blaži potres u vidu smirivanja tla, te da se to obično dešava posle ovakvih snažnih zemljotresa. -“Građani treba da povedu računa o samozaštiti, te da se sklone ispod stola ili pored nosivog zida, te da ne jure stepeništem vani, nego da sačekaju da se situacija smiri”, – rekao je Knežević.

Predsednica i premijer Srpske obišli su danas Kostajnicu i Kozarsku Dubicu, a njihove izjave pogledajte u video prilogu ispod teksta.

Pridružite nam se i na Viberu. Pozovite i vaše kontakte sa Vibera da nam se pridruže.
RADIO BAMBI – VIBER GRUPA

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!