Radio Bambi

Snažan zemljotres u Hrvatskoj! (Video-Uživo)

Nakon zemljotresa jačine 6,3 stepeni po Rihteru koji se danas oko 12:20h dogodio u Petrinji (HR) sabiraju se štete. Stanovnici širom Hrvatske javljaju da su osetili zemljotres, a i građani Republike Srpske, FBiH i Srbije javljaju da su se tresle zgrade. Zemljotres je oštetio mnoge kuće, zgrade u Petrinji i okolnim gradovima, ali štete se sabiraju i u Kostajnici i Kozarskoj Dubici u Republici Srpskoj.

U Petrinju su stigli pripadnici hrvatske vojske.

Јedno dete (12) je poginulo u snažnom zemljotresu koji je danas pogodio Petrinju, rekao je gradonačelnik Darinko Dumbović.

Epicentar zemljotresa jačine 6,3 stepena po Rihteru registrovan je tri kilometra od Petrinje, gde je porušen centar grada, dok se većina krovova zgrada urušila. U delovima Hrvatske nema struje, a u prekidu su i telefonske veze.

Prema izjavama građana, srušio se i vrtić u Petrinji u kome nije bilo dece.

Velika šteta pričinjena je i na zgradi Ministarstva građenja u Zagrebu. Nakon velikog zemljotresa usledila su dva nova podrhtavanja, oba jača od četiri stepena po Rihteru.

-“Katastrofa. Ovo nema veze sa životom. Moj grad je razrušen celi, mrtvu decu imamo, izvlačimo ljude. Ovo kao da je Hirošima”, – rekao je gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović za HRT.

Naveo je da ima puno kuća iz 19. veka u centru grada i veruje se da su u njima ostale starije osobe.

-“Grad je razrušen. U gradu se više ne može živeti”, – naveo je Dumbović i naglasio da im je potrebna pomoć hitnih službi.

Kako javljaju hrvatski mediji, u zemljotresu u Petrinji je poginulo jedno dete. Ima još povređenih. Stigli su i pripadnici vojske, a reporter “Jutarnjeg” javlja da je Petrinja razrušena.

Veći deo Zagreba ostao je bez struje, automobili su u kolonama, tramvaji stoje, građani su na ulicama, javlja “Jutarnji”.

Iz HEP-a su rekli da je potres uzrokovao prekide električne energije, ali su ekipe na terenu.

Hrvatska vojska krenula je prema Petrinji, stiže minimum 300 vojnika.

“N1” javlja da su prve jedinice već stigle.

U Petrinju je stigao i premijer Hrvatske Andrej Plenković.

Uživo informacije o današnjem zemljotresu u Hrvatskoj pratite u video prilogu ispod teksta.

Pridružite nam se i na Viberu. Pozovite i vaše kontakte sa Vibera da nam se pridruže.
RADIO BAMBI – VIBER GRUPA

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!