Radio Bambi

Poskupeli stanovi u Bijeljini!

Bijeljina je već dve godine među prvih deset malih evropskih gradova, najisplativijih za poslovanje. Pored toga, visoko je kotiran grad i na listi najpoželjnijih gradova Republike Srpske za život. Nekretnine u Bijeljini su među najtraženijim u celoj BiH.

Stan na dan, na mesec, godinu, ili više, iznajmljivanje, zamena, kupovina, za sve ovo interesovanje je veliko, saznajemo u Agencijama za nekretnine.

Koliko morate izdvojiti za stanarinu u Bijeljini, zavisi od lokacije, godine izgradnje, tipa nekretnine. Stan na dan u centru Bijeljine možete iznajmiti u proseku za 35-45 KM.

Iznajmljivanje sobe za stanovanje (studenti, srednjoškolci, radnici) košta od 150-250 KM, dok je cena za iznajmljivanje stanova i kuća od 220-1.500 KM, na mesečnom nivou.

Što se tiče prodaje novih stanova, cene su veće nego 2018. godine. U odnosu na prethodnu godinu, novi stanovi u Bijeljini ove godine skuplji su u proseku za 39 maraka po kvadratu.

Prosečna cena novog stana u ovom gradu Srpske, prošle godine iznosila je 1.331 KM po kvadratnom metru. Prema zvaničnim podacima iz Republičkog zavoda za statistiku Republike Srpske, prosečna cena prodatih novih stanova u gradu Bijeljina u prvih šest meseci 2019. godine bila je 1.370 KM po metru kvadratnom.

Ukoliko smatrate da su ove cene velike, da napomenemo da u Bijeljini u pojedinim novim zgradama, cena stana iznosi i do 1.785 KM po metru kvadratnom.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!