Radio Bambi

Posle Obrena, Vukota dao ‘crveni karton’ i Jeriniću!

Predsednik Srpske demokratske stranke (SDS) Vukota Govedarica isključio je Borisa Јerinića iz članstva stranke. Govedarica je, kako je poručio, isključio Јerinića zbog teže povrede Statuta stranke i delovanja suprotnog zvaničnim stavovima ‘SDS-a’.

-“Ne poštujući Statut i odluke Glavnog odbora stranke, Јerinić duži period deluje protiv interesa ‘SDS-a’. Јerinić je juče, u pratnji gradonačelnika Doboja Obrena Petrovića i Uroša Gostića, prisustovao sastanku sa delegacijom Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), iako nije imao ovlašćenje stranačkog organa da se na tom sastanku pojavi”, – saopšteno je iz ‘SDS-a’.

Iz ove stranke navode da je na tom sastanku, kako je najavio portparol ‘SNSD-a’, donesena odluka da poslanici ‘SDS-a’ iz Doboja politički rad nastave u klubovima ‘SNSD-a’ u PS BiH i u Narodnoj skupštini Republike Srpske, što je suprotno Statutu i zvaničnim stavovima ‘SDS-a’.

-“Očigledno je da se Vukota Govedarica odlučio na obračun sa političkim neistomišljenicima unutar ‘SDS-a’, – prva je izjava Borisa Јerinića, nakon isključenja.

-“Govedarica pokušava da do subote, kada bi trebalo da se održi sednica Glavnog odbora (GO) ‘SDS-a’, ima što manje glasova protiv politike koju pokušava da vodi u ime stranke”, – navodi Јerinić.

-“Oni koji su osvojili najmanje glasova na proteklim izborima odlučuju o sudbini onih, koji su ostvarili najbolje rezultate. Imam rok od osam dana da podnesem žalbu na odluku o smeni, međutim, budući da više ne mogu da prisustvujem sednici GO, sumnjam da će mi ta žalba biti od pomoći. U istoj situaciji su i drugi nedavno isključeni članovi ‘SDS-a’, kojima je onemogućeno da utiču na Govedaričine odluke”, – dodao je Jerinić.

Vukota iz džepa vadi ‘crvene kartone’ uvek kada se neko iz ‘SDS-a’ približi nekome iz ‘SNSD-a’ ili Miloradu Dodiku. Tako je kažnjen i gradonačelnik Doboja Obren Petrović, odmah nakon što se sasatao sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom. Ovaj sastanak i određene izjave, koštale su Petrovića članstva u ‘SDS-u’.

Gradski odbor ‘SDS-a’ Bijeljina zatražio je da celokupno rukovodstvo stranke, sa predsednikom Vukotom Govedaricom na čelu preuzme odgovornost za loše izborne rezultate i podnese ostavku. Zanimljivo je da i pored toga, još uvek nema ‘kartona’ za Miću Mićića, gradonačelnika Bijeljine, ali i za Milovana Cicka Bjelicu načelnika opštine Sokolac.

Inače, Bjelica je istakao da “Vukota Govedarica želi da zadrži predsedničko mesto u ‘SDS-u’ i pogazi sopstvene reči da će ponuditi ostavku bilo da pobedi, bilo da izgubi na izborima”.

Možda Vukota ‘velikim igračima’ kao što su Mićić i Bjelica ‘progleda kroz prste’.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!