Radio Bambi

Premijer Višković posetio Bijeljinu! (Video)

Predsednik Vlade Republike Srpske, Radovan Višković, nakon današnje posete Bijeljini, rekao je da je pronađen kompromis za rešenje imovinsko-pravnih pitanja za izgradnju drinskog nasipa. Višković je rekao da je u razgovoru sa vršiocem dužnosti direktora Јavne ustanove “Vode Srpske”, Miroslavom Milovanovićem, i prethodno sa gradonačelnikom Bijeljine Mićom Mićićem, pronađeno rešenje da vlasnicima parcela kod drinskog nasipa u Јanji, Amajlijama i Popovima bude ponuđena viša tržišna cena od dosadašnje.

-“To je jedan od načina da odblokiramo taj projekat, jer nam je Svetska banka dala rokove do kojih treba da rešimo imovinsko-pravna pitanja ili će se povući. Stalo nam je, a mislim da je tim ljudima još više bitno da zaštite svoju imovinu i grad Bijeljinu od budućih poplava”, – rekao je Višković.

Premijer smatra da su Vlada Srpske, grad Bijeljina i preduzeće “Vode Srpske” ponudili rešenje koje može biti zadovoljavajuće za sve. Posle razgovora sa gradonačelnikom Mićićem, Višković je istakao da je cilj Vlade Srpske što veći broj radnih mesta u svim lokalnim zajednicama.

-“Više radnih mesta, veće plate i zadržavanje stanovništva u Republici Srpskoj, zajednički je cilj Vlade i svake lokalne zajednice”, – rekao je premijer Srpske.

Gradonačelnik Bijeljine, Mićo Mićić, rekao je da mnogo očekuje od sastanka sa premijerom Viškovićem i da je najvažnije pitanje o kojem su razgovarali izgradnja auto-puta na ovom području.

-“Završili smo sve neophodno, javnu raspravu i izlaganje, te dali trasu auto-puta na saglasnost resornom ministarstvu i preduzeću ‘Autoputevi'” – istakao je Mićić i naveo da je trasa dovoljno blizu grada i da ne ide naseljenim mestima. On kaže da dobijanje saglasnosti očekuje u narednih 15 dana nakon čega će trasa biti data na usvajanje Skupštini grada Bijeljina. Mićić je rekao novinarima da je sa premijerom Viškovićem razgovarao i o izgradnji drinskog nasipa, zameni zemljišta za izgradnju sportske dvorane u gradu i eventualno još jedne poslovne zone, pri čemu je važna podrška Vlade. Prema njegovim rečima, ta podrška odnosi se na omogućavanje boljeg ambijenta za privrednike i nastavak uređenja infrastrukture u poslovnoj ‘zoni dva’.

Višković je najavio da će Vlada Srpske uputiti dopis Vladi i predsedniku Srbije, Aleksandru Vučiću, da se ubrzaju procedure oko ulaska Srbije kao strateškog partnera u kompaniju “Orao” u Bijeljini.

-“Ministarstvo odbrane Srbije nabavilo je dosta aviona i helikoptera i nama je interesantno da dovedemo ‘Orao’ u poziciju da u narednom periodu servisira te letelice”, – rekao je Višković nakon posete “Orlu”.

Tokom posete Semberiji, premijer Višković sastaće se i sa privrednicima iz regije u Etno-selu “Stanišići”.

U nastavku pogledajte video prilog bijeljinske ‘NTV Arena’.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!