Radio Bambi

Održana deveta “Jagnjijada”! (Video)

Proteklog vikenda na Vučijoj Luci održana je tradicionalna gastro-turistička manifestacija “Jagnjijada 2019”. Organizator je Kulturno-umetničko društvo (KUD) “Crepoljsko” – Istočni Stari Grad. Deveta “Jagnjijada” je okupila nekoliko hiljada posetilaca i oko 150 takmičarskih ekipa iz svih delova Republike Srpske, Srbije, Crne Gore, ali i dijaspore.

Ovogodišnju manifestaciju otvorili su načelnik opštine Istočni Stari Grad, Bojo Gašanović, i gradonačelnik Grada Istočno Sarajevo, Nenad Vuković.

Posebnu pažnju privukla je ekipa ‘Manastir Dovolja’ Pljevlja, koji su ujedno osvojili i prvo mesto za najbolje pečeno jagnje.

Druga nagrada otišla je u ruke ekipi ‘Restoran Peđa’ Sokolac, a treća ekipi ‘Crni Vrh’ Čajniče.

Nagrada za najbolje organizovanu ekipu otišla je u Sokolac ekipi ‘Dolovi’, dok je najbrojnija ekipa bila iz Novog Sada.

Posebnu nagradu osvojili su gosti iz Beograda – ‘Buregdžinica Cica’, koji su ujedno i donirali novčana sredstva za prve tri nagrade.

Generalni sponzor ovogodišnjeg saborovanja na Vučijoj Luci bila je Opština Istočni Stari Grad, uz podršku Grada Istočno Sarajevo i Turističke organizacije Jahorina – Istočno Sarajevo.

Pogledajte u nastavku video priču ‘Info centra Sokolac’.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!