Radio Bambi

Preminuo Siniša Kisić!

Siniša Kisić (66), prvi gradonačelnik Brčko distrikta, preminuo je sinoć u brčanskoj Bolnici nakon duge i teške bolesti. Kisić je rođen 1954. godine u Brčkom, diplomirani je ekonomista. Od 1986. do 1990. godine radio je kao komercijalni direktor “Velma OOUR Tekstil” Brčko.

Funkciju sekretara za privredu u izvršnom odboru Skupštine opštine Brčko obavljao je od 1997. do 1999. godine. Nakon toga je bio predsednik izvršnog odbora – gradonačelnik Opštine Brčko od 1999. do 2000. godine.

Siniša Kisić za sebe ima i zavidnu sportsku karijeru. U odbojkaškoj reprezentaciji bivše YU nastupao je 49 puta, u seniorskoj reprezentaciji je imao 96 nastupa. Za matični odbojkaški klub “Jedinstvo” Brčko odigrao je 500 utakmica. Bio je juniorski prvak YU u sezonama 1971., 1973., i 1974. godine, a 1974. godine i najbolji igrač turnira. Bio je dugogodišnji član prve odbojkaške lige SFRJ.

Kisić je izabran za prvog gradonačelnika Brčko Distrikta od 2000. do 2003. godine, a bio je i koordinator kancelarije Brčko Distrikta u Savetu ministara BiH od 2006. godine. U skupštini opštine Brčkog bio je odbornik od 1990. do 1997. godine, te ponovno u Skupštini Brčko distrikta od 2004. do 2006.godine. Dobitnik je ‘Zlatnog ključa’, otvoreni gradovi Balkana 2003. godine.

Bio je i prvi predsednik objedinjenog Odbojkaškog saveza BiH od 2005. – 2007. godine. Vreme i mesto sahrane biće naknadno objavljeni.

Gradonačelnik Brčkog Siniša Milić uputio je telegram saučešća porodici Kisić.

-“Vest o smrti gospodina Siniše Кisića, prvog gradonačelnika Brčko distrikta pogodila je i potresla stanovnike Brčkog. Izgubili smo čoveka koji je bio oličenje akcije, predanosti poslu i dužnostima. Naš grad ostao je bez jednog uglednog sugrađanina, velikog sportiste i sportskog radnika, ostao je bez čoveka koji se retko pronalazi u javnom životu naše lokalne zajednice. Njagov rad tokom mandata na mestu gradonačelnika, ali i na drugim dužnostima koje je obavljao, ostaće upamćen a rezultati nakon svega što smo preživeli u poslednjoj deceniji 20. veka trajaće u sećanjima svih koji su ga poznavali, a posebno njegovih kolega i saradnika. Ubeđen sam da delim žaljenje svih onih koji su imali priliku da upoznaju Sinišu Кisića što nije uspeo da se izbori i pobedi opaku bolest. Ako neko danas treba da bude ponosan i ako je u bolu, onda je to porodica Кisić jer je imala takvog čoveka za sina, supruga, oca, brata, dedu, prijatelja. U ime Vlade Brčko distrikta, ali i u moje lično ime porodici Кisić izražavam iskreno saučešće”, – navedeno je u telegramu gradonačelnika Brčkog Siniše Milića.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!