Radio Bambi

Prvi na listi najuticajnijih muslimana sveta!

Predsednik Turske, Redžep Tajip Erdogan /64/ (Recep Tayyip Erdoğan), zauzeo je prvo mesto na listi 500 najuticajnijih muslimana na svetu. Kraljevski islamski centar za strateška istraživanja (Royal Islamic Strategic Studies Centre) sa sedištem u Jordanu, objavio je jubilarnu desetu ediciju godišnjaka ‘Lista 500 najuticajnijih muslimana za 2019. godinu’. Na drugom mestu je saudijski kralj Salman Bin Abdulaziz Al-Saud, a na trećem je jordanski kralj Abdulah II.

U izveštaju se navodi kako je Erdogan u avgustu 2014. godine postao prvi direktno izabrani predsednik Turske, pa dobio i drugi mandat pobedom u prvom krugu i ovogodišnjih predsedničkih izbora na kojima je izlaznost bila 86 posto.

-“Tokom Erdoganovih mandata Turska je ostvarila neviđen ekonomski rast, ustavne promene i ponovo izrasla u jednu od glavnih globalnih sila”, – navodi se u izveštaju.

U daljem obrazloženju stoji kako se Turska pod Erdoganovim vođstvom fokusirala na jačanje odnosa i saradnje sa zemljama na svih sedam kontinenata, a posebno sa susednim zemljama, uključujući i Grčku.

-“U Africi je Turska otvorila više od 20 novih ambasada i konzulata. Kada je Somalija patila zbog gladi i suše, Turska joj je poslala pomoć, a Erdogan je postao prvi neafrički lider koji je posetio tu zemlju nakon dve decenije”, – navodi se u izveštaju.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!