Radio Bambi

Putevi prohodni, odvijanje saobraćaja otežano!

-“U dužini od 25 km, deonica regionalnog puta R-433 Ulog-Klanci, zbog snežnih smetova i dalje je zatvorena za saobraćaj svih kategorija vozila, a napominjemo da je u toku raščišćavanje snega kako bi se put stavio u funkciju. Saobraćaj se na ostalim putevima u Republici Srpskoj odvija redovno, bez zastoja, po pretežno mokrim kolovozima. Ipak, na deonicama u višim predelima vozačima skrećemo pažnju na poledicu i mestimično zaostali sneg na kolovozu. Odroni su učestali na deonicama, u usecima i pored kamenih kosina. Na svim putnim pravcima savetujemo maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu stanju i uslovima na putu, uz obavezno posedovanje zimske opreme”, – saopšteno je iz AMS RS. Svi magistralni i regionalni putevi na području regije Birač su uglavnom prohodni, ali je odvijanje saobraćaja otežano zbog snega, posebno na prevoju Han Pogled, deonicama Vlasenica-Sokolac i Šekovići-Kaštelj.

Na planinskim prevojima na području opštine Foča visina snega je od 50 do 70 centimetara, svi magistralni i regionalni putevi su prohodni, ali je saobraćaj otežan, potvrđeno je u preduzeću ‘Srbinje putevi’. Na deonici puta Foča-Zavait problem predstavljaju i stabla koja su se zbog teškog snega obrušila na kolovoz i u toku je njihovo uklanjanje. Iz Policijske uprave (PU) Foča apelovali su da vozači prilagode brzinu kretanja vozila uslovima na putu.

Zbog aktiviranja klizišta na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Jajce, lokalitet Srpskih Toplica, saobraćaj se odvija usporeno, naizmeničnim propuštanjem vozila, jednom saobraćajnom trakom.

Visina snega u srebreničkoj opštini iznosi od 15 centimetara u nižim do 35 centimetara u višim predelima. Nekoliko lokalnih puteva u planinskom delu ove opštine nije prohodno među kojima su putevi do najudaljenijih sela Ljeskovik, Luka i Krušev Do. Luka i Krušev Do su i bez električne energije jer je došlo do kvara na dalekovodu koji napaja ova sela iz pravca Rogatice. Ekipe koje rade na otklanjanju kvarova su na terenu.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!