Radio Bambi

Radite u BiH ono što radite u svojim zemljama! (Video)

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH (P BiH) Milorad Dodik tokom obraćanja pred Savetom bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN), između ostalog je poručio ‘da Srbi ne prihvataju članstvo u NATO’. -“Evropska unija je za nas cilj i želimo ga ostvariti sarađujući onako kao što sarađuju zajednice u Belgiji. Čuo sam neke predstavnike koji su podržali ‘OHR’, a nisu podržali Dejtonski sporazum. Venecijanska komisija je rekla da je evropski put BiH nemoguć sa visokim predstavnikom i stranim sudijama u Ustavnom sudu”, – rekao je Dodik, poručivši prisutnim ambasadorima: “Radite u BiH ono što radite u svojim zemljama”.

Dodik je istakao da nije sporna saradnja sa NATO-om.

-“S druge strane, mi razumemo snagu NATO-a i nije sporno da sarađujemo. Dokument koji ima BiH sa NATO-om i pozdravljen je od NATO-a, kaže da taj sporazum ne prejudicira rešenje vezano za članstvo i ja vas molim da poštujete takve stavove”, – rekao je Dodik.

Obraćajući se SB UN, Dodik je rekao da ‘Srbija, Hrvatska i Republika Srpska hoće da ode visoki predstavnik iz BiH, kao i 50 odsto FBiH’ i dodao da ‘visoki predstavnik Valentin Incko mrzi Srbe i govori u ime bošnjačkog naroda, a ne Dejtonskog sporazuma’.

Snimak Dodikovog obraćanja pred SB UN pogledajte u video prilogu ispod teksta.

Pridružite nam se i na Viberu. Pozovite i vaše kontakte sa Vibera da nam se pridruže.
RADIO BAMBI – VIBER GRUPA

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!