Radio Bambi

Rekordan broj novozaraženih u Srpskoj i FBiH!

U saopštenju Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske navedeno je da je u poslednja 24 časa izvršeno testiranje 716 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2/COVID-19) potvrđen je kod još 242 osobe u Republici Srpskoj. Radi se o 133 muške i 109 ženskih osoba, od kojih je 53 mlađe, 159 srednje i 30 osoba starije životne dobi.

Prema mestu prebivališta, 43 osobe su iz Banjaluke, 23 iz Pala, 20 iz Istočnog Novog Sarajeva, 19 iz Istočne Ilidže, 17 iz Zvornika, 15 iz Bijeljine, 11 iz Laktaša, po 10 iz Trebinja i Šipova, devet iz Prijedora, osam iz Nevesinja, sedam iz Sokoca, po pet iz Srpca i Čelinca, po četiri iz Кotor Varoša i Foče, po tri iz Кozarske Dubice i Novog Grada, po dvije iz Bileće, Vlasenice, Gradiške, Dervente, Кneževa, Milića, Mrkonjić Grada, Oštre Luke i Teslića i po jedna iz Bratunca, Doboja, Istočnog Starog Grada, Lopara, Modriče, Novog Goražda, Ribnika i Rudog.

U poslednja 24 časa, Institutu su prijavljena dva smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o dva muškarca srednje i starije životne dobi iz Šipova i Petrova.

Do sada je u Srpskoj potvrđeno 11.154 slučaja virusa korona, a preminulo je ukupno 334 osobe kod kojih je potvrđen test na novi virus korona. Ukupan broj hospitalizovanih je 264, pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 4.565 osoba, a nadzor je završen kod 64.107 osoba.

-“Oboren je rekord. Epidemiološka situacija je pogoršana u celoj Evropi. Danas ćemo uputiti dopis svim lokalnim štabovima da preduzmu sve potrebne mere i urade sve što je potrebno da stabilizuju situaciju”, – kaže direktor Instituta Branislav Zeljković.

Zavod za javno zdravstvo FBiH saopštio je da je u protekla 24 časa obavljeno testiranje 1.759 laboratorijskih uzoraka, od kojih je 371 pozitivan na SARS-CoV-2.

Zaključno s današnjim danom, u FBiH je trenutno aktivno 3.739 pacijenata pozitivnih na korona virus. Zavodu je u protekla 24 časa prijavljeno još 6 preminulih pacijenata kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Do sada je u FBiH preminulo ukupno 625 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona (16 muškaraca i 209 žena).

Pridružite nam se i na Viberu. Pozovite i vaše kontakte sa Vibera da nam se pridruže.
RADIO BAMBI – VIBER GRUPA

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!