Radio Bambi

Krizni štab doneo nove mere u Srbiji! (Video)

Usled pogoršanja epidemiološke situacije u Srbiji, Krizni štab održao je danas hitnu sednicu. Nakon sednice, nove mere koje su obavezujuće za sve, saopštila je Dr Darija Kisić Tepavčević.

-“Odlučili smo da se pooštre sve do sada izrečene mere, u smislu kontrole njihove primene, tako da se zabranjuju okupljanja i maske treba da nosimo svi, stalno, uključujući i otvorene prostore. Te mere stupaju na snagu praktično odmah. Nalazimo se u sezoni respiratornih infekcija kada se najlakše šire. Zato su uvedene nove mere – obavezene maske i na otvorenom, kao i zabrana lokalnim samoupravama da izdaju dozvole za okupljanja”, – rekla je Kisić Tepavčević ispred Kriznog štaba Srbije.

Pooštravaju se dosadašnje mere u smislu kontrole primene.

-“Iako je ograničenje okupljanja ljudi bilo do 30, bilo je primera da su bila organizovana slavlja i okupljanja. Izdaje se zabrana lokalnim samoupravama da dozvoljavaju takvu vrstu okupljanja”, – izjavila je Kisićeva.

Ona je navela da će od ponedeljka “Arena” ponovo biti spremna za prijem kovid pacijenata.

Detaljnije u video prilogu ispod teksta.

Pridružite nam se i na Viberu. Pozovite i vaše kontakte sa Vibera da nam se pridruže.
RADIO BAMBI – VIBER GRUPA

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!