Radio Bambi

Rusiju i Republiku Srpsku vežu bliske veze! (Video)

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH (P BiH) Milorad Dodik rekao je da je na sastanku sa ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejem Lavrovim razgovarano između ostalog i o Dejtonskom sporazumu koji nije napravljen da bude promenjen i ukinut bez saglasnosti svih strana u BiH – dva entiteta i tri konstitutivna naroda. Dodik je istakao da je na današnjem sastanku razgovarano o dobrim odnosima Srpske i Rusije, te da je konstatovano da nema otvorenih pitanja.

Dodao je da Srpska i Rusija imaju veoma dobru ekonomsku saradnju koja se realizuje kroz niz projekata. On je naglasio da je čast što je Lavrov došao u Republiku Srpsku na godišnjicu potpisivanja Dejtonskog sporazuma. Zahvalio je Rusiji na ulozi u kreiranju i dolasku do sporazuma, a posebno za podršku njegovoj implementaciji.

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov rekao je da Rusku Federaciju i Republiku Srpsku vežu bliske i dobre veze.

Šef ruske diplomatije je podsetio, da Rusija podržava stavove Dejtonskog sporazuma i poziva sve da poštuju ovaj sporazum.

-“Temeljni principi zahtevaju da svi problemi budu rešeni unutrašnjim političkim dijalogom, bez stranog mešanja”, – izjavio je Lavrov.

On je dodao da je sazrelo pitanje o zatvaranju Kancelarije visokog predstavnika jer BiH nije potreban međunarodni protektorat u vidu visokog predstavnika.

Lavrov se osvrnuo i na vakcinu protiv virusa korona. -“Mi smo ponudili pomoć Republici Srpskoj, kada je u pitanju vakcina protiv virusa korona”, – poručio je Lavrov.

Nakon sastanka Dodika i Lavrova održana je i zajednička konferencija za novinare, a snimak iste pogledajte u video prilogu ispod teksta.

Pridružite nam se i na Viberu. Pozovite i vaše kontakte sa Vibera da nam se pridruže.
RADIO BAMBI – VIBER GRUPA

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!