Radio Bambi

Senat odobrio “Obamin rat”!

Spoljnopolitički odbor američkog Senata izglasao je noćas da se predsedniku Baraku Obami da ovlašćenje za upotrebu vojne sile protiv Sirije zbog napada u kome je, kako tvrde sirijska opozicija i Zapad, upotrebljeno hemijsko oružje. Očekuje se da će se o rezoluciji, koju je odbor izglasao sa 10 glasova za i sedam protiv, ceo Senat izjasniti sledeće sedmice.

Nacrtom rezolucije o kojoj je Odbor glasao Obami bi bilo omogućeno da naredi ograničenu vojnu misiju u Siriji, sve dok ona ne traje duže od 90 dana i dok ne obuhvata ulazak američkih vojnih trupa u borbene operacije na tlu Sirije.

Nacrt rezolucije su izradili predsedavajući Odbora senator Bob Menendes, demokrata, i vodeći republikanac u Odboru senator Bob Korker.

Ovo je prvi put da su američki poslanici glasali da se odobri vojna akcija od oktobra 2002. godine, kada je tadašnji predsednik Džordž Buš dobio ovlašćenje da izvrši invaziju na Irak.

TANjUG

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!