Radio Bambi

Sneg okovao Austriju i Nemačku!

Opasnost od lavina povećala se u delovima zemlje s četvrtog na najveći peti stepen, javljaju danas austrijski mediji. U delovima Štajerske je opasnost od lavina povećana na najveći, peti stepen pri kojem je opasnost od lavina jako velika.

Prognoze za delove Austrije (Foralberg, Tirol, Salzburg, Gornju Austriju i Štajersku) nisu ohrabrujuće – do ponedeljka se očekuje 300 centimetara novog snega. U pojedinim delovima zemlje napadalo je više od 10 metara snega.

Širom Austrije snežne padavine donele su velike probleme u odvijanju saobraćaja. Delovi zemlje su bez struje, odsečeni od sveta. Usled jakog vetra došlo je do snežnih nanosa na putevima i pokretanja lavina u visinskim predelima.

U Forarlbergu je proglašena opasnost od lavina četvrtog stepena, a s obzirom na sneg koji neprestano i dalje pada, tokom noći se očekuje proglašenje vanrednog stanja na ovom području. Vlasti u ovom kraju svima savetuju da se drže sigurnih područja i ne upuštaju se u nikakve aktivnosti na mestima na kojima je proglašena opasnost od lavina.

U Austriji je u poslednjih 48 časova palo toliko snega koliko u proseku padne u celom januaru, pa ne čudi što su nadležne službe na ivici snaga.

Velike probleme sneg stvara i u Nemačkoj. U Bavarskoj su brojni stanovnici odsečeni od ostatka zemlje, a stotine ih je zarobljeno u kućama. U gradu Marktšelenberg (Marktschellenberg) došlo je do velikog odrona snega. U delovima Bavarske proglašeno je vanredno stanje. Očekuje se da će jak sneg padati sve do petka popodne.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!