Radio Bambi

Špirić: Savez za promene je ‘halal savez’!

Potpredsednik SNSD-a Nikola Špirić izjavio je da je ‘takozvani Savez za promene (SzP) u Sarajevu bio najkonstruktivniji deo probosanske politike’ i ‘da će Srbi na opštim izborima 7. oktobra imati jednostavan izbor između “halal saveza” i patriotskog saveza na čelu sa SNSD-om i Miloradom Dodikom’. Špirić je rekao Srni da je ‘takozvani Savez za promene, predvođen SDS-om, na izborima 2014. godine odlučio da ignoriše volju srpskog naroda’ i ‘pristao da na Republiku Srpsku gleda iz vizure sarajevske čaršije pod sloganom što manje Srpske to više BiH’.

-“Činili su sve da političko odlučivanje Srba premeste iz Banjaluke u Sarajevo pod sloganom da se Sarajevo pita. Četiri godine omaložavajući i podrivajući institucije Srpske putem srpskih vezira oličenih u srpskim ministrima u Savetu ministara prerasli su u ‘halal savez’. U Sarajevu su bili najkonstruktivniji deo probosanske politike dok su u Narodnoj skupštini Republike Srpske delovali destruktivno i neretko pozivali na nasilje i destrukciju”, – istakao je Špirić.

Prema njegovim rečima, u pomenutom političkom bloku zaboravljaju da srpski narod zna da svaki glas za njih na izborima 7. oktobra jeste glas za SDA i njene političke satelite koji pokušavaju da se zovu Savezom za pobedu.

-“Pravo pitanje je ko će biti poražen ako su oni Savez za pobedu. Iz ugla sarajevske čaršije pobeda podrazumeva poraz Republike Srpske. Odgovor 7. oktobra biće jednostavan za Srbe koji biraju između ‘halal saveza’ i patriotskog saveza na čelu sa SNSD-om i Miloradom Dodikom. Odgovor je jednostavan – da se Republika Srpska pita”, – zaključio je Špirić.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!