Radio Bambi

Spremni smo napasti Siriju!

Američka vojska je potpuno spremna odmah da krene ukoliko predsednik Barak Obama naredi akciju protiv Sirije, izjavio je ministar odbrane SAD Čak Hejgel. -“Sve je pripremljeno da ispunimo svako naređenje predsednika”, – rekao je Hejgel u Bruneiju na turneji po jugoistočnoj Aziji.

Hejgel je kazao i da će SAD uskoro ponuditi dokaze da je Sirija izvela napad hemijskim oružjem na sopstveni narod.

-“Imaćemo više informacija i obaveštajnih podataka koje ćemo uskoro objaviti”, – rekao je Hejgel na skupu regionalnih ministara odbrane u Bruneiju.

Pošto je ranije danas razgovarao sa britanskim i francuskim kolegama, Hejgel je rekao da američki saveznici i većina sveta veruje da je režim predsednika Bašara el Asada izveo smrtonosni napad hemijskim oružjem prošle sedmice u predgrađima Damaska. Prema njegovim rečima, nema više sumnje u to ko je izveo hemijski napad, za koji sirijska opozicija kaže da je uzeo živote 1.300 ljudi.

-“Mislim da su obaveštajne službe zaključile da to nisu uradili pobunjenici, i da će “verovatno biti izneti valjani obaveštajni podaci koji će pokazati odgovornost sirijske vlade”, – rekao je on.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!