Radio Bambi

Stambeno zbrinjavanje izbeglih i raseljenih!

U vlaseničkom naselju Toplik u toku su završne pripreme za početak izgradnje nove zgrade za smeštaj izbeglih i raseljenih lica. Trenutno se izvode radovi na izradi priključka na gradsku vodovodnu mrežu, a tokom ove nedelje trebalo bi da se reši i  priključak na električnu mrežu. Nakon što to bude obavljeno, izvođač radova, banjalučka kompanija ‘Tekton’, će početi radove na izgradnji zgrade sa 20 stanova.

-“Vrednost stambenog objekta iznosi 1.014.000 KM, a učešće Opštine u ovom projektu, uz obezbeđenu lokaciju i potrebnu dokumentaciju, je rešavanje komunalne infrastrukture, pristupnih puteva i snabdevanja električnom energijom. Ovo je veliki korak u rešavanju pitanja stambenog zbrinjavanja izbeglih i raseljenih lica. Ova stambena jedinica gradiće se u okviru projekta ‘BH3’ ‘Regionalnog stambenog programa’, koji ima za cilj da obezbedi trajna rešenja za stambeno zbrinjavanje raseljenih lica nastalih nakon sukoba na teritoriji bivše Jugoslavije u periodu od 1991. do 1995. godine”, – rekao je Miroslav Mićo Kraljević, načelnik opštine Vlasenica.

Projekat zajednički realizuju BiH, Hrvatska, Crna Gora i Srbija, a finansira ga najvećim delom međunarodna donatorska zajednica.

Glavni donator je Evropska Unija, a ostali su: SAD, Nemačka, Italija, Norveška, Švajcarska, Danska, Turska, Luksemburg, Kipar, Rumunija, Češka, Slovačka i Mađarska.

U okviru ‘Regionalnog stamenog programa’ biće izgrađena ukupno 284 stana, ukupne vrednosti oko 13 miliona KM, u devet gradova i opština Republike Srpske – Vlasenici, Prijedoru, Foči, Banjaluci, Brodu, Gradišci, Derventi, Bileći i Bijeljini.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!