Radio Bambi

Stranci mogu ući u BiH uz negativan PCR test!

Nakon višečasovne rasprave, Savet ministara BiH doneo je danas popodne odluku o otvaranju granica za državljane zemalja EU/Šengena. Od 16 jula u BiH mogu ući i oni koji nemaju državljanstvo BiH (pasoš ili ličnu kartu) ali samo ako imaju negativan PCR test koji nije stariji od 48 časova.

U BiH i dalje mogu nesmetano ući strani državljani koji pored pasoša zemlje iz koje dolaze poseduju pasoš ili ličnu kartu BiH i njima nije potreban PCR test.

-“16. jula ćemo otvoriti granice i za strance, odnosno turiste, uz obavezno poštivanje svih propisanih epidemioloških mera i obavezno posedovanje negativnog PCR testa prilikom ulaska u BiH, kako ne bi došlo do ugrožavanja zdravlja domaćeg stanovništva. Shodno ranijoj odluci i dalje je dopušten ulazak u BiH državljanima susednih zemalja – Crne Gore, Hrvatske i Srbije, a državljani navedenih zemalja u BiH mogu ući s pasošem ili ličnom kartom. Za susede pri ulasku u BiH nije potreban negativan test”, – saopšteno je iz Saveta ministara BiH.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!