Radio Bambi

Stravičan sudar voza i autobusa kod Niša!

U stravičnom sudaru voza i autobusa firme ‘Niš ekspres’, pet osoba je poginulo, a više od 30 je lakše i teže povređeno. Uzrok teške saobraćajne nesreće, koja se dogodila jutros oko 07:30h u naselju Donje Međurovo, 7 km od centra Niša, za sada nije poznat.

Tri osobe su poginule na licu mesta, a još dvoje je preminulo u niškom Kliničkom centru. Inače, u KC-u je zbrinuto više od 30 putnika koji su se nalazili u autobusu kojeg je voz praktično presekao napola. Autobus je, kako saznajemo, prevozio decu u srednju školu.

Od siline udarca voz je prepolovio autobus. Povređeni su zbrinuti u Kliničkom centru u Nišu, gde se lekari bore za život više od 10 osoba sa vrlo teškim povredama. Desetoro dece ima vrlo teške povrede, a u toku je trenutno pet operacija, kažu u Kliničkom centru.

Nesreća se dogodila oko 7:30h kada je putnički voz koji je u 7:14h krenuo iz železničke stanice Niš za Prokuplje, pri izlasku iz železničke stanice Međurovo udario u putnički autobus.

Železnička kompozicija jednim delom je zbog ovog udesa iskliznula sa šina, a železnički saobraćaj na ovom delu pruge je u prekidu.

Na pruzi nema branika, ali postoje znaci vertikalne drumske signalizacije.

Roditelji i rodbina dece iz autobusa okupili su se u Kliničkom centru.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!