Radio Bambi

Sva okupljanja zabranjena, novi ‘lockdown’!

Vlada Slovenije je uprkos protestima dela građana odlučila da uvede još restriktivnije mere u borbi protiv širenja korona virusa (COVID). Od ponedeljka, 16.novembra, na dve nedelje se zatvara skoro sve i zabranjuje svako okupljanje, osim ako se radi o članovima istog domaćinstva. Frizerski i kozmetički saloni, saloni za masaže i sl., zatim šoping centri, butici, zlatare i sve ostale prodavnice, osim marketa prehrane, zatvaraju se na 15 dana.

Zabranjeno je organizovanje bilo kakvih skupova, zabranjeno je organizovanje privatnih slavlja i proslava. Venčanje se može obaviti uz prethodno obezbeđenu dozvolu Ministarstva za rad, porodicu, socijalna pitanja i jednake mogućnosti, ali bez okupljanja i organizacije svadbenog slavlja.

Od 16. novembra, sav javni putnički saobraćaj ponovo će biti zaustavljen, a saobraćaće samo taksi prevoz. Zabrana rada se ne odnosi na benzinske pumpe (samo usluge točenja goriva), pošte, banke, apoteke i auto-servise.

Odvijanje školske nastave i dalje je “online”, a vrtići se zatvaraju. Opštine će primati samo hitne slučajeve. Zdravstveni sistem je pozvao lekare koji se bave privatnom praksom, kao i studente medicine i srednjih škola da se jave najbližim bolnicama kako bi pomogli u borbi protiv virusa korona. Otkazuju se sve operacije koje nisu hitne.

Takođe, od ponedeljka vlasništvo nad nekretninom ili plovilom više neće biti među izuzecima za prelazak granice bez karantina. Vlada je takođe izbrisala izuzetak koji je omogućavao porodične posete trećim zemljama u roku od 72 časa bez karantina po povratku. -“Provoditi vikende u Srbiji ili BiH više nije moguće bez odlaska u karantin po povratku u Sloveniju”, – rekao je ministar unutrašnjih poslova Slovenije Aleš Hojs.

Vlada Slovenije je proširila postojeće mere, pa je sada zabranjeno kretanje između opština, a na teritoriji cele države i dalje je na snazi policijski čas od 21:00h i 6:00h.

Nošenje zaštitnih maski i dalje je obavezno i u zatvorenom i na otvorenom prostoru.

Pridružite nam se i na Viberu. Pozovite i vaše kontakte sa Vibera da nam se pridruže.
RADIO BAMBI – VIBER GRUPA

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!