Radio Bambi

Testirano 211 uzoraka, pozitivan 31! (Video)

U poslednja 24 časa testirano je 211 laboratorijskih uzoraka, a registrovan je 31 novi slučaj zaraze korona virusom (COVID-19) u Republici Srpskoj. Radi se o osam muških osoba i 23 ženske osobe, od kojih je 11 mlađe, 19 srednje i jedna osoba starije životne dobi.

Prema mestu prebivališta, 17 osoba je iz Bileće, po tri iz Ljubinja i Zvornika, dve iz Laktaša i po jedna iz Prijedora, Banjaluke, Trebinja, Šamca, Gradiške i Čelinca.

U protekla 24 časa na području FBiH je registrovano 98 novih slučajeva virusa korona i jedan novi smrtni slučaj, saopšteno je iz Zavoda za javno zdravstvo FBiH. 

Epidemiolog u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, dr Јela Aćimović, navela je da su u Srpskoj ukupno zaražene 2.232 osobe, a da je testirano više od 36.000 lica.

-“Najviše pozitivnih lica u poslednja 24 časa vezano je za jedno preduzeće u Trebinju, zbog čega još jednom naglašavamo da je potrebno striktno pridržavanje propisanih mera, pogotovo u zatvorenim prostorima”, – rekla je Aćimovićeva.

Branislav Zeljković, vršilac dužnosti direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, najavio je da će u skladu sa procenama početi raspuštanje republičkih karantina. -“Novi slučajevi biće, na osnovu procene, upućeni u kućnu izolaciju”, – rekao je Zeljković.

Apelovao je na poslodavce, na javne institucije da poštuju propisane mere, jer je upravo zbog nepridržavanja mera i povećan broj pozitvnih osoba na virus korona. 

Pogledajte video prilog.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!