Radio Bambi

Turisti nagrnuli u Crnu Goru! (Video)

Crna Gora je tačno u ponoć otvorila granice za građane zemalja u kojima je stopa aktivnih slučajeva infekcije korona virusom manja od 25 na 100.000 stanovnika i koji su rezidenti tih država. Turisti iz evropskih država počeli su da ulaze u Crnu Goru odmah iza ponoći, čim je stupila na snagu mera koja omogućuje ulazak u tu zemlju bez testiranja i obaveznog karantina.

Iz Vlade Crne Gore su saopštili da su predstavnici Ministarstva održivog razvoja i turizma i Nacionalne turističke organizacije delili turistima koji su ulazili u Crnu Goru prigodne poklone.

Prvi turisti koji su prešli granicu nakon ukidanja zabrane su iz Austrije i Nemačke, a njihove destinacije su Tivat, Ulcinj i Herceg Novi.

Na listi zemalja koje, za sada, ispunjavaju epidemiološke kriterijume Crne Gore nalazi se 131 država, među kojima su i BiH, Hrvatska Slovenija, Albanija, Bugarska, Austrija, Nemačka, Švajcarska, Island, Slovačka, Norveška, Monako, Grčka, Mađarska, Danska, Litvanija, Letonija, Azerbejdžan, Luksemburg, Izrael, Češka, Finska, Estonija, kao i samoproglašeno Kosovo.

Otvoreni su i granični prelazi sa Srbijom Ranče-Jabuka na putnom pravcu Pljevlja-Prijepolje, Vuče-Godovo na putnom pravcu Rožaje-Tutin, i Čemerno na putnom pravcu Pljevlja-Priboj, ali Srbija još uvek nije na listi onih zemalja čiji građani mogu u Crnu Goru bez PCR testa. Očekuje se da se to promeni u narednih nekoliko dana.

Ostaje privremeno zatvoren putni granični prelaz Vračenovići-Deleuša (Bileća) sa Republikom Srpskom, odnosno BiH, koji je zatvoren 27. februara zbog gradnje granične infrastrukture.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!