Radio Bambi

U Bihaću prijavljeno silovanje psa! (Video)

U FBiH migranti su sve veći problem, posebno u Unsko-sanskom kantonu (USK). Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova FBiH danima prebacuju ilegalne migrante u kamp na Vučjaku. Dok se to dešava, kao i proteklih godinu dana, stanovništvo koje živi u blizini centra ‘BIRA’ u Bihaću, pokušava na sve načine da se zaštiti od nasilnih upada migranata na njihovu imovinu.

Vlasnik jedne kuće je zbog migranata postavio i opremu za video nadzor, a kada je pregledao snimke, nije mogao verovati šta vidi. On je sumnjao da mu se nešto desilo sa psom, jer se čudno ponašao i bežao od njega. S obzirom da ni njegova supruga nije znala razlog zbog kojeg bi se pas tako ponašao, pregledali su snimke sa kamere koja je okrenuta prema Jablanskoj ulici i ostali su šokirani prizorom.

-“Prijavljeno nam je silovanje psa. Vlasnik životinje je primetio na snimku video-nadzora s kuće da je pas, prema svemu sudeći, silovan. Taj čin je delo zasad nepoznate osobe, za kojom tragamo”, – rečeno je novinarima u MUP-u USK-a.

Slučaj je prijavljen i Veterinarskoj stanici Bihać, gde je pas pregledan.

-“Na osnovu snimka se ne može zaključiti da li se radi o migrantu. Ono što jeste sigurno je da vlasnik sumnja da bi migrant mogao biti počinilac ovog užasnog dela”, – dodaju iz MUP-a USK-a.

-“Jasno je meni da od toga nema ništa, ali hoću da prijavim neka se zna šta rade migranti po Bihaću”, – kratko je rekao vlasnik objekta ispred kojeg se desio ovaj slučaj.

Uzemirujući snimak nadzorne kamere objavio je portal ‘USKinfo’, a isti možete pogledati u video prilogu ispod teksta.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!