Radio Bambi

U Bijeljini otvorena PCR laboratorija! (Video)

U Bolnici “Sveti vračevi” u Bijeljini danas je ozvaničen početak rada nove “PCR” laboratorije. Laboratorija za virusologiju nalazi se u objektu starog internog odeljenja bijeljinske bolnice. Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić istakao je da otvaranje ove laboratorije učvršćuje poziciju Bijeljine kao regionalnog centra koji može da pruži visok nivo medicinske pomoći građanima i drugog grada po razvijenosti u Republici Srpskoj.

U laboratoriji će u početku biti moguće testirati od 30 do 50 lica dnevno, a u toku jednog radnog dana može se uzeti najviše 200 uzoraka.

-“Danas Bijeljina, a nadam se uskoro i Foča i Doboj, postaju deo sistema virusološkog nadzora koji će nam biti potreban u budućnosti. Čestitam zdravstvenim radnicima na predanosti tokom dvomesečne borbe sa virusom korona, ali i Gradskom štabu za vanredne situacije koji je svakodnevno obaveštavao građane o epidemiološkom stanju i merama koje treba da poštuju. Ovo je primer kako republičke institucije mogu da sarađuju sa jedinicama lokalne samouprave”, – poručio je danas u Bijeljini ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić.

Direktorka Bolnice “Sveti Vračevi” Milica Lovrić kaže da je uspostavljanje laboratorije za virusologiju, uključujući građevinske radove, koštalo 210.000 KM.

-“Samo PCR aparat košta 60.000 KM. Ovom laboratorijom bijeljinska Bolnica otvara sebi nova vrata kada je reč o dijagnostičkim kapacitetima i omogućava nam da u svakom momentu možemo da se suprotstavimo nevidljivom neprijatelju”, – rekla je Lovrićeva.

Pogledajte u nastavku video prilog bijeljinske NTV “Arena”.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!