Radio Bambi

U Bijeljini prvi put u jednom danu devet novozaraženih!

Od početka pandemije korona virusa (COVID-19) ovo je prvi put da je u jednom danu u Bijeljini evidentirano devet novih slučajeva zaraze. Infektolog u Bolnici “Sveti Vračevi” u Bijeljini, dr Aleksandra Radojčić, naglašava da je neophodno poštovati savete struke, koji se svakodnevno upućuju stanovništvu.

-“Previše smo se opustili i zanemarili smo neophodnost lične zaštite. Danas 2. jula imamo novih devet (9) osoba pozitivnih na COVID 19 od kojih su dva sa područja Lopara, a ostali sa područja Bijeljine i Ugljevika. Ukupan broj pozitivnih na COVID 19, danas, 2. jula je 22, od kojih se 10 nalaze u bolničkom karantinu sa srednje teškom slikom i stabilni su, dok se ostali nalaze u kućnoj izolaciji i pod nadzorom su Higijensko-epidemiološke službe”, – potvrdila je dr Radojčić i dodala da su u pitanju osobe mlađe i srednje životne dobi.

-“Sve potvrđene osobe na COVID 19 prijavljujemo higijensko-epidemiološkoj službi, a oni potom, u narednih sedam do 10 dana vrše nadzor njihovih kontakata, kako bi se pratilo zdravstveno stanje i postupalo prema utvrđenim medicinskim protokolima”, – pojasnila je dr Radojčić i ponovila apel da se pridržavamo saveta i preporuka.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!