Radio Bambi

U Splitu napadnuti vaterpolisti Zvezde!

Vaterpolisti Crvene Zvezde koji se nalaze u Splitu, kako bi odigrali prvenstveni meč sa Mornarom, napadnuti su danas na Rivi od strane petorice mladića. Kako su hrvatski mediji izvestili, vaterpolisti u klupskim majicama sa obeležjima Crvene Zvezde, sedeli su u kafiću na splitskoj rivi, posle čega su napadnuti.

Jedan od napadnutih igrača se u begu od napadača bacio u more, nakon nekoliko zadobijenih udaraca, a reagovala je i policija, koja traga za petoricom muškaraca, koji su bili akteri incidenta.

Radi se o vaterpolistima Zvezde Milošu Maksimoviću i Aleksandru Kralju, koji je završio u vodi.

Incident se dogodio u centru Splita, gde su igrači Zvezde bili u civilnim jaknama, a ispod su se nalazila obeležja kluba, a ne navijačka. Velika je razlika kada se pojave igrači, a druga navijači.

U vanrednom obraćanju javnosti, direktor vaterpolo kluba Crvena Zvezda Igor Milojević je otkrio detalje napada na srpske vaterpoliste.

-“Potrudio sam se da dobijem najpouzdanije informacije… Najnormalnije su sedeli kada je konobar video obeležja ispod jakne i počeo da se raspravlja sa njima. Zvezdini vaterpolisti mu objasnili da to nema nikakve veze jer su došli da odigraju utakmicu. Potom su rešili da promene kafić zbog neugodne situacije i tada se pojavila određena grupa huligana sa šipkama koja je napala Maksimovića, Vasića i Kralja koji je dobio više udaraca u glavu. Vasić je dobio nekoliko udaraca sa leđa pesnicom, nisu mu dali ni da se brani kao čovek… Ima vidljive čvoruge na glavi, ali nema veće povrede. Maksimović je dobio šipku u nogu i pobegao je. Nemam zvanične podatke, ali znam da su huligani imali noževe i drvene motke i da su pretili klanjem. Kralj ima jake bolove u vratu i ukočen je od tog cimanja”, – opisao je direktor Crvene Zvezde.

Potom se zahvalio ‘normalnim’ građanima koji su pritekli u pomoć.

-“Zahvaljujem se dobronamernim građanima Splita koji su pritrčali u pomoć i pomogli da se ne dogode i gore stvari. Njima se kao predstavnik Crvene Zvezde od srca zahvaljujem, ali isto tako imam ogromno ogorčenje. Ponosni smo na naše navijače koji u prošlosti nisu podlegali pritiscima ni incidentima, jer su igrači Juga, Mladosti i drugi uvek mogli da se osećaju dobro i ugodno kad god su dolazili. Dolazilo je i 6.000 navijača na Banjicu, a njihovi igrači su igrali u gaćama Torcida i niko nije napravio problem. Bilo bi strašno da bilo kako drugačije bude u budućnosti. Ne želim da vidim da se bilo kakvo ponižavanje dogodi kao što je to bilo danas Kralju. Ponosan sam na svoj Beograd, na Srbiju, što nismo nikada pokazivali takvu sliku i mogu da vam kažem da se nadam da u budućnosti neće biti ovakvih incidenata, ali moramo da se organizujemo i da ovu decu ne ugrožavamo ni na kakav način“, – zaključio je Igor Milojević.

Radio Bambi / S@š@ Pantić

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!