Radio Bambi

U Srpskoj 123, u FBiH 309 novozaraženih!

U poslednja 24 časa izvršeno je testiranje 549 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2/COVID-19) potvrđen je kod 123 osobe u Republici Srpskoj. Radi se o 68 muških i 55 ženskih osoba, od kojih je 24 mlađe, 84 srednje i 15 osoba starije životne dobi.

Prema mestu prebivališta 22 osobe su iz Banjaluke, 13 osoba je iz Prnjavora, devet iz Bijeljine, osam osoba je iz Trebinja, sedam iz Višegrada, šest iz Doboja, pet je iz Istočnog Novog Sarajeva, po četiri osobe su iz Кneževa, Laktaša, Modriče, Mrkonjić Grada i Bileće, po tri osobe su iz Zvornika, Lopara, Ljubinja, Prijedora, Ribnika i Rogatice, po dve iz Bratunca, Кotor Varoša, Foče i Šamca i po jedna osoba je iz Gradiške, Istočne Ilidže, Кozarske Dubice, Кostajnice, Srebrenice, Ugljevika i Šekovića.

U poslednja 24 časa, Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je pet smrtnih slučajeva kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 4.842 slučaja virusa korona, a preminulo je ukupno 169 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 266, pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 4.421 osoba, a nadzor je završen kod 43.471 osobe.

Zavod za javno zdravstvo FBiH je u novom izveštaju saopštio da je u protekla 24 časa testirano 1.207 laboratorijskih uzoraka, od kojih je 309 pozitivno na virus korona. Novi slučajevi registrovani su u Unsko-sanskom, Srednjobosanskom, Zeničko-dobojskom, Hercegovačko-neretvanskom, Zapadnohercegovačkom, Bosansko-podrinjskom, Tuzlanskom i Kantonu Sarajevo. Od početka pandemije korona virusa u FBiH je registrovano 159 preminulih osoba koje su bile pozitivne na virus korona.

U FBiH je trenutno aktivan 3.181 slučaj pozitivan na SARS-CoV-2.

Pridružite nam se i na Viberu. Pozovite i vaše kontakte sa Vibera da nam se pridruže.
RADIO BAMBI – VIBER GRUPA

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!