Radio Bambi

U subotu tv premijera filma “Dara iz Jasenovca”!

Film “Dara iz Јasenovca” reditelja Predraga Antonijevića, snimljen uz podršku Filmskog centra Srbije, imaće ekskluzivnu tv premijeru u programu Televizije Republike Srpske (RTRS), u subotu 20. februara u 20:00h. Iste večere u istom terminu, film će biti prikazan i u programu Javnog televizijskog servisa Srbije (RTS 1).

Film “Dara iz Јasenovca” premijerno je prikazan 25. novembra u Gračanici. Snimljen je na osnovu autentičnih svedočanstava preživelih logoraša. Ovo je prvi igrani film na temu hrvatskog ustaškog logora Јasenovac u Drugom svetskom ratu. Ova drama osvrće se na period Drugog svetskog rata, kada posle velike ustaško-nemačke ofanzive na Kozari, lokalno stanovništvo masovno završava u ovom koncentracionom logoru.

Među glavnim glumcima u ovom sjajnom ostvarenju su Anja Ilić i Zlatan Vidović, koji glume roditelje male Dare. Јoš nekoliko glumaca iz Republike Srpske glumi u ovom filmu – Željko Erkić, Slobodan Perišić, Goran Јokić, Dragoslav Medojević, Sandra Ljubojević i Nikolina Friganović.

Prvi deo filma sniman je na lokaciji sela Kolut, u blizini Sombora, gde je za potrebe snimanja zgrada stare ciglane sa upravnim objektom pretvorena u zloglasni logor Јasenovac, a drugi deo na lokalitetima Bele Crkve.

Pridružite nam se i na Viberu. Pozovite i vaše kontakte sa Vibera da nam se pridruže.
RADIO BAMBI – VIBER GRUPA

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!