Radio Bambi

U Vlasenici počela proizvodnja zaštitnih maski!

Zbog povećane potražnje usled virusa korona (COVID-19), preduzeće za proizvodnju pozamanterije “Novi elastik” u Vlasenici počelo je i sa izradom zaštitnih maski. Jelena Pepić, direktorka Akcionarskog društva “Novi elastik” kaže da je prvog dana proizvedeno i isporučeno 150 zaštitnih maski, ali da će taj broj narednih dana sigurno rasti jer je potražnja veoma izražena.

-“S obzirom na to da je ogromna potražnja za lastikom, koja se koristi za proizvodnju maski, odlučili smo da i mi deo proizvodnje preusmerimo na maske. U proteklih nekoliko dana naše preduzeće je primilo brojne narudžbe od lokalnih firmi, ustanova i institucija, zbog čega smo se odlučili na ovakav korak”, – objasnila je Pepićeva.

Firma zapošljava 12 stalno zaposlenih i jednog radnika pod ugovorom, ali je zbog pojačanog obima posla u radni odnos na određeno vreme primljeno još pet radnika, što, po svemu sudeći, neće biti konačan broj.

“Novi elastik” ima poslovnu saradnju sa brojnim firmama iz Republike Srpske i FBiH kojima isporučuje lastiše, trake i ostali repromaterijal za tekstilnu, građevinsku i neke druge industrije, a početak proizvodnje zaštitnih maski sigurno će uvećati broj poslovnih partnera na lokalnom području, ali i u regiji.

Pepićeva ističe da firma raspolaže dovoljnom količinom repromaterijala i sirovine, a prodaje ga i drugim firmama koje se bave tim poslom.

Dnevni kapacitet proizvodnje u “Novom elastiku” je oko 10.000 metara lastiša, a proizvodnja maski tek je počela, pa još nije definisano koliko će ih biti proizvedeno na dnevnom nivou.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!