Radio Bambi

Ubedljiva pobeda Mila Đukanovića!

Lider Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović vratiće se na javnu funkciju nakon godinu i po pauze, nakon što je juče izabran za predsednika Crne Gore osvojivši 53,8 odsto glasova. Đukanović je ubedljivom pobednom na predsedničkim izborima u Crnoj Gori, porazio opoziciju koja je, iako ujedninjena, stala na nešto više od 33,5 odsto glasova.

Kandidat dela opozicije Mladen Bojanić osvojio je 33,5 odsto glasova, dok je kandidatkinja Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović imala podšku 8,3 odsto birača.

Predsednik ‘Prave Crne Gore’ Marko Milačić osvojio je 2,7 procenata, lidera ‘Stranke pravde i pomirenja’ Hazbiju Kalača podržalo je 0,8 odsto birača, a Vasilija Miličkovića i kandidata ‘Srpske koalicije’ Dobrila Dedeića po 0,4 odsto građana.

Prema rezultatima koji su objavljeni na sajtu Državne izborne komisije (DIK), Đukanović je osvojio 180 hiljada glasova, ostali kandidati 157 hiljada, dok na izbore nije izašlo 190 hiljada birača.

Đukanović je poručio je da je izborni rezultat potvrda rešenosti Crne Gore da nastavi putem evropskog kvaliteta života i članstva u EU. Đukanović se zahvalio i koalicionim partnerima koji su, kako je rekao, pokazali privrženost ‘DPS-u’ i poslali poruku da su ‘nepobediva koalicija’. Osim supruge Lidije i sina Blaža, na bini u staroj zgradi Vlade, uz Đukanovića su bili bivši predsednik Filip Vujanović, predsednik parlamenta Ivan Brajović, bivši šef diplomatije Milan Roćen, potpredsednik Skupštine Branimir Gvozdenović, potpredsednik Vlade Zoran Pažin i lider ‘Liberalne partije’ Andrija Popović.

-“Ovaj rezultat je toliko ubedljiv i nadmoćan da je ovo prilika da preispitate ono što su vaša istrajna politička stanovišta, da se ne može ništa dobro napraviti negiranjem ostvarenja do kojih je Crna Gora došla”, – poručio je Đukanović opozicionim kandidatima.

On je rekao da su pred Crnom Gorom mnoga iskušenja, ali je prioritet ekonomski razvoj koji treba da garantuje rast životnog standarda građana i savladavanje podela u društvu.

-“Da se homogenizuju ljudski potencijali, jer ćemo sa više snage moći da uspešnije savladavamo izazove koji su pred nama”, – rekao je Đukanović i poručio da je pobeda na predsedničkim izborima ‘velika odskočna daska za lokalne izbore koji će biti održani 27. maja’.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!