Radio Bambi

Ubijen biznismen iz Novog Sada!

Kontroverzni novosadski biznismen Dragan Amidžić Amidža (55) ubijen je sinoć oko 20:45h. Amidžić je izrešetan u klasičnoj sačekuši na parkingu ispred restorana ‘Kampus’ u Sremskoj Kamenici. Amidžić je bio poznat kao vlasnik jednog hotela, više benzinskih pumpi i ugostiteljskih objekata u Novom Sadu i okolini, skupih automobila, kao zaljubljenik u pilotiranje, a imao je u vlasništvu i avion marke ‘galeb’.

Pojedini Novosađani su za Amidžića govorili da je umislio da može da radi šta god poželi, a pamtiće ga pre svega po veoma bahatom i bezobraznom ponašanju. Imao je običaj da svojim avionom leti na maloj visini i tako ugrožava ljude i kod njih izaziva strah i uznemirenje. U aprilu pretprošle godine nadletao je centar grada tokom trajanja političkog mitinga, a na plaži Štrand je na svega nekoliko desetina metara izvodio akrobacije.

Često je vozio svoje automobile ‘bentli’ ili ‘porše’ neverovatnom brzinom gradskim ulicama. U jednom restoranu, Amidžić je svojevremeno verbalno napao i izvređao tadašnjeg gradonačelnika Novog Sada Igora Pavličića, jer je Pavličić tražio da ‘Direktorat za kontrolu civilnog vazduhoplovstva’ zabrani Amidžiću letove iznad Novog Sada. Osim aviona i skupocenih automobila, Amidžić je posedovao i gliser i brze motore. Imao je i dva mlazna aviona, ako ne i više, koji su, kao i guseničar, nekad pripadali vojsci.

Amidžić je pre nekoliko godina brutalno i siledžijski napao i novinara tadašnje TV ‘Apolo’ i počeo da mu preti smrću. Amidžić je takođe zapamćen kada je 2014. godine na Mišeluku vozio tegljač-guseničar, a u vozilu su bila još trojica muškaraca.

Naočigled okupljenih ljudi, uglavnom motociklista, iznenada se pojavilo vojno oklopno vozilo koje je došlo iz pravca Petrovaradina. -“Tegljač je napravio nekoliko krugova, prešao preko bankine, a onda udario u drveće i nestao”, – ispričao je tada jedan od motociklista.

Nezvanično, Amidžić je sinoć u lokalu bio sa prijateljima, a kada je izlazio, napolju ga je sačekao za sada nepoznati muškarac i pucao u njega.

U novosadskoj Službi Hitne pomoći rečeno je da je njihova ekipa lekara intervenisala po pozivu policije. -“Nažalost, naša lekarska ekipa mogla je samo da konstatuje smrt i je pomenuta osoba ubijena iz vatrenog oružja”, – kratko je rečeno u službi Hitne pomoći.

Policija je do kasno u noć obavljala uviđaj na mestu zločina i držala pod blokadom sve prilaze Sremskoj Kamenici.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!