Radio Bambi

Ubio sam ženu, dođite po mene!

Meštani bačkog sela Karavukovo, kod Odžaka, šokirani su zločinom koji se dogodio juče. Branko Manić (50) ubio je bivšu suprugu Violetu Mladenović (51) u dvorištu njene roditeljske kuće, nakon čega je mirno pozvao policiju i hladnokrvno priznao zločin. Manić je ovo dugo planirao, što je i sam priznao policiji.

Juče je odlučio da svoj krvavi plan i ostvari. Došao je blizu kuće u kojoj je njegova bivša supruga živela sa majkom. Sakrio se u dvorištu i neko vreme čekao da Violeta izađe iz kuće. Kada se ona pojavila, ispalio je u nju sedam hitaca iz pištolja.

-“Njih dvoje su se razveli, a Violeta se vratila kod majke Radmile (85). Krenula je po drva za šporet. Nije ni zakoračila, kada je na nju, sakriven u dvorištu, zapucao Branko. Izrešetao je i odmah je umrla”, – kažu rođaci ubijene Violete.

Branko je u bivšu suprugu ispalio ukupno sedam metaka. Posle ispaljena četiri hica, nakon čega je nesrećna žena pala, ubica joj je prišao i ispalio još tri metka – u srce, stomak i glavu, iako je ona već bila mrtva. Kako saznajemo od izvora iz istrage, Branko je rekao da je to učinio jer je hteo da bude siguran da ju je ubio. Ubica je posle zločina otišao sto metara dalje od Violetine kuće i odatle pozvao policiju. -“Ubio sam ženu, dođite po mene”, – rekao je službeniku koji se javio na broj 192. Policija je brzo došla u Karavukovo i uhapsila ubicu.

Mirno je sačekao patrolu i prepričao zločin.

Rekao je da je svesno došao do kuće Violetine majke, i to da bi ubio bivšu suprugu. Ispričao je da se sakrio u dvorištu i neko vreme čekao da izađe. U prvoj izjavi Manić je policajcima rekao da se ne kaje zbog zločina, te da je to planirao duže vreme. Dodao je da mu nije žao ni što je decu ostavio bez majke, kao i da mu je jedina želja bila da ubije Violetu i da je sada miran, jer je tu želju i ostvario.

Rođaci ubijene žene kažu da je u trenutku zločina u kući bila samo Violetina majka, koja ne čuje dobro.

Violeta i Branko bili su u braku 27 godina, ali su se pre šest meseci razveli. Imaju dvoje dece i troje unučadi. Rođaci ubijene žene tvrde da je Branko uvek bio prgave naravi i psihički i fizički maltretirao Violetu. Trpela je, kažu, sve to zbog dece, a pre godinu i po dana je rešila da ga napusti i prešla je da živi kod majke.

-“Pre šest meseci su se i sudski razveli. Mislili smo da je to kraj njenoj patnji. Ali, Branko joj nije davao mira. On je Violeti najavio da će je ubiti. Kada su bili na ročištu za podelu imovine, rekao je da ništa neće dobiti i da će je ubiti. To je sada i uradio”, – rekao je novinarima jedan od Violetinih rođaka.

Violeta i on su u braku sagradili veliku kuću i spor u vezi sa tom kućom je bio u toku. On nije želeo nikome ništa da da, a čak je iz kuće izbacio sina i snajku. Manić je bio u lošim odnosima i sa svojom decom.

Ubijena Violeta je u više navrata išla u inostranstvo, u Italiju i Nemačku, gde je radila kao kućna pomoćnica.

-“Skupljala je pare kako bi pomogla sinu da napravi kuću. Vodila je računa o deci i zbog njih trpela golgotu. A njega nije bilo briga za decu”, – kaže rođaka ubijene žene.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!