Radio Bambi

Ukida se vanredno stanje i policijski čas!

Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS), na posebnoj sedinici usvojili su danas Predlog odluke o ukidanju vanrednog stanja u Srpskoj. Za ovu odluku glasalo je 60 poslanika. Premijer Radovan Višković rekao je u završnoj reči da se ukidanjem vanrednog stanja ukida i policijski čas u Srpskoj.

On je poručio da to ne znači da građani ne treba da se pridržavaju mera poput držanja fizičke distance i nošenja zaštitne opreme.

-“Moj apel građanima je da se svi odgovorno ponašamo”, – rekao je premijer Srpske.

Po proceduri, Odluka NSRS o ukidanju vanrednog stanja, prvo ide na potvrđivanje u Veće naroda, nakon čega će biti objavljena u Službenom glasniku, a stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja, što znači, najranije u subotu Srpska ukida vanredno stanje.

Poslanici su usvojili Zaključak klubova vladajuće većine u kojem se navodi da su Glavni koordinacioni tim, Republički krizni štab, predsednik Republike i Vlada efikasno obavljali svoje dužnosti i da je pravovremenim postupanjem sačuvano javno zdravlje stanovništva Srpske i održana njena privredna aktivnost.

Premijer Višković je rekao da su stvoreni uslovi za ukidanje vanrednog stanja koje je proglašeno zbog pandemije virusa korona i da će verovatno već od sutra biti ukinut policijski čas, o čemu će odlučiti Republički štab za vanredne situacije. 

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!