Radio Bambi

Ukrajinska milionerka ubijena u Crnoj Gori!

U kotorskom naselju Dobrota nađeno je beživotno telo ukrajinske državljanke i milionerke Anastasie Lašmanove (Anastasiya Lashmanova). Ona je pronađena u svom stanu u Dobroti, izbodena nožem. Motiv ubistva se utvrđuje, a naređena je i obdukcija tela.

Crnogorski mediji prenose da je na telu ubijene Ukrajinke bilo vidljivo više ubodnih rana.

Spekuliše se da iza ubistva stoji ‘građevinska mafija’. Naime, nezvanično, Lašmanova je uspevala dobiti dozvole za gradnju na izuzetno atraktivnim lokacijama, uz samu obalu, što nekome nije odgovaralo. Uzimala je u zakup mnoge atraktivne plaže, što je smetalo drugim zainteresovanim za iste, pa su rešili da je ‘sklone’. Napominjemo još jednom da je ovo sve nezvanično.

A ovo su zvanične informacije. Ljudi s kojima je Lašmanova sarađivala, ali i oni koji su važili za njene rivale, slove za vrlo opasne i moćne. Ne isključuje se ni opcija da je Ukrajinka ubijena zbog pljačke stana. Živela je u luksuznom stambenom objektu. U Kotoru je bila poznata kao trgovac nekretninama, a vodila se i kao direktorica kompanije ‘SeaTrade’.

Lašmanova je bila i izvršna direktorica kompanije ‘Mimoza Group’, a stajala je i iza izgradnje hotela ‘La perla’ u Tivtu, izgradnje novog hotela ‘Mimoza’, na mestu na kome je u centru Tivta bio istoimeni stari hotel koji je kupila. Njene kompanije su iza kontroverznog projekta uređenja obale i izgradnje ugostiteljskog objekta na rtu ‘Sveta Neđelja’ u Kamenarima.

Lašmanova je bila veoma moćna i uticajna osoba, a imovina kojom raspolaže procenjuje se na nekoliko stotina miliona evra.

Bila je vlasnica i tri restorana u luksuznom kompleksu ‘Porto Montenegro’ u Tivtu i salona lepote ‘Femme fatale’ u Budvi. Ona je već nekoliko godina boravila u Crnoj Gori. U aprilu ove godine počela je sa realizacijom projekta zakupa i uređenja jedine javne plaže u Tivtu – ‘Ponte Seljanovo’. Kompanija, čiji je ubijena Ukrajinka bila direktor za Crnu Goru, na pomenutoj plaži u Tivtu je preuzela sve, kafić i restoran ‘Merlin’, montažne otvorene šankove u nameri da to sve poruši i tu gradi nove stalne zgrade od čvrstih materijala – infrastrukturni pult, tuševe, svlačionice i tehničku prostoriju, te ugostiteljske objekte i terase. Planirano je bilo i uređenje istočnog dela obale, izgradnja novog šetališta, rušenje svih postojećih drvenih ponti za privez barki domaćeg stanovništva i izgradnja novih betonskih ponti između kojih bi se nasipale nove peščane plaže.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!