Radio Bambi

Upozorenje! Danas i sutra ekstremne vrućine!

U Republici Srpskoj i FBiH danas se očekuje veoma toplo i sparno vreme sa ekstremno jakim vrućinama i temperaturom vazduha, koja će u pojedinim krajevima bti viša od 40 stepeni Celzijusovih. Meteoalarm, evropski sistem upozorenja od vremenskih nepogoda, izdao je najviše, crveno upozorenje za skoro čitavu Hrvatsku i BiH.

Republiku Srpsku danas i sutra očekuje veoma jak toplotni talas, a u većini krajeva očekuju se i tropske noći sa temperatoruom do 29 stepeni.

U P O Z O R E Nj E!

Ekstremno visoke temperature mogu uzrokovati rizik od infarkta. Zbog toga se preporučuje veći unos vode u organizam, izbegavanje alkohola i gaziranih sokova, a preporučuje se i što više voća i povrća. Za osobe sa povišenim krvnim pritiskom preporučuje se boravak u zatvorenom u najtoplijem delu dana od 10:30-18:00h.

Meteorolozi za utorak, 13. avgust, najavljuju da će biti sunčano i veoma toplo, a tokom noći mogući su lokalni retki pljuskovi sa grmljavinom. Najviša dnevna temperatura vazduha sutra 39 stepeni.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!