Radio Bambi

Upozorenje na ekstremne vremenske prilike!

Meteorolozi i dežurne službe upozoravaju da će tokom večeri šire područje Republike Srpske zahvatiti obilnije padavine. Nestabilno vreme i obilne padavine očekuju se od danas popodne pa sve do ponedeljka.

Službe Civilne zaštite apeluju na stanovništvo da zaštiti imovinu, zbog mogućeg izlivanja bujičnih potoka i pojave klizišta.

Najavljena promena vremena več je u delovima Srpske donela jaku kišu praćenu grmljavinom.

U Modriči su poplavljene gradske ulice, podrumske prostorije pojedinih domaćinstava, poslovni objekti i pijaca. Kiša praćena grmljavinom sinoć je poplavila ulice Modriče. Reka Bosna je u koritu i 60 centimetara ispod kote odbrane od poplava.

Iako se voda povukla sa ulica, građani su u strahu od novih poplava. Zasedao je opštinski Krizni štab, koji je naložio sve mere zaštite od eventualnih padavina narednih dana i preduzimanje svih mera kako bi se ublažile posledice nevremena.

Podignuta je maksimalna pripravnost sektora za vanredne situacije, a upućeno je i upozorenje lokalnim samoupravama da preuzmu preventivne mere da se rizici od bujičnih poplava smanje na minimum.

Pridružite nam se i na Viberu. Pozovite i vaše kontakte sa Vibera da nam se pridruže.
RADIO BAMBI – VIBER GRUPA

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!