Radio Bambi

Velika tribina koalicije “Pokrenimo Bijeljinu”!

Narodna koalicija „Pokrenimo Bijeljinu“ održala je večeras veliku tribinu u Gradskom bioskopu kojoj je prisustvovao i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, a prvi čovek Srpske obratio se i stotinama građana koji su zbog velike posećenosti ostali napolju, poručivši da je Bijeljina jedan od najvažnijih centara i da zaslužuje stabilnu vlast i nastavak velikih razvojnih projekata kao što su krak auto-puta prema Brčkom, brza cesta ka Zvorniku i završetak izgradnje drinskog nasipa. -“Odluka o opozivu je odluka skupštinske većine u Bijeljini, a ja sam je podržao jer je reč o demokratskom procesu. Možemo smatrati bogatstvom to što se volja naroda iskazuje ovim putem, a ne na ulici ili nekim drugim metodama. Kada sam prvi put izabran za predsednika Vlade izgradili smo kanal Dašnicu, a kasnije krakove obilaznice, Bolnicu, plasirali smo do sada 250 miliona KM poljoprivrednicima, što pokazuje da je saradnja moguća, ali samo ako je obe strane žele” – istakao je Dodik.

Predsednik Srpske je naglasio da smatra da je učinjena velika greška kada je Ljubiša Petrović izabran za gradonačelnika, jer sa njim ne postoji nikakva komunikacija.

-“Mi smo dolazili u Bijeljinu želeći da podržimo komunikaciju i saradnju, ali naišli smo na potpuno nekorektan prijem i ignorisanje. Pre nekoliko dana Vlada je zaključila da Bijeljina nije tražila nijedan projekat od republičke vlasti, da su konkurisali za samo 9 miliona KM od ukupno 1,5 milijardi koje su obezbeđene za razvojne projekte i to dovoljno govori o neozbiljnosti gradonačelnika i Gradske uprave”, – kaže Dodik.

On je rekao da se skupštinska većina mora poštovati i da je gradonačelnik izvršni organ koji treba da zna šta je to zakon.

Predsednik Štaba Koalicije za opoziv gradonačelnika Bijeljine Miroslav Milovanović istakao je da Bijeljina u prethodne dve godine stoji i da mora biti pokrenuta.

-“Gradonačelnik je izolovao naš grad i bavio se stvarima koje nisu u njegovoj nadležnosti. To će se promeniti nakon 19. marta”, – naglasio je Milovanović.

Predstavnik Socijalističke partije Nedeljko Jović rekao je da je došao kraj jedne vlasti koja je bila loša za Bijeljinu i njene građane.

-“Kao drugi grad po veličini u Srpskoj, zaslužujemo investicije i nova radna mesta, a ne podele koje nam nameće pojedinac”, – smatra Jović.

Prema rečima Zlatka Maksimovića, i Pokret „Uspešna Srpska“ je svim svojim snagama za opoziv gradonačelnika Ljubiše Petrovića.

-“U našem gradu dve godine sve stoji. Lokalna vlast ne komunicira sa republičkom i to je ogroman problem”, – poručio je Maksimović.

Lider Republičke stranke Srpske Slavenko Ristić rekao je da se politika i političari određuju prema tome šta su ostavili iza sebe, a da u poslednje dve godine nije primetio da se u Bijeljini išta promenilo.

-“Ova sala, kada bi imala i 10.000 mesta, opet ne bi mogla da primi sve građane Semberije koji su za opoziv. Bijeljina može da ima sportsku dvoranu, grejanje pomoću geotermalne vode, da se u razvojnim projektima takmiči sa Banjalukom i Novim Sadom, ali sve to će postati realnost samo ako bude komunicirala sa Vladom Republike Srpske”, – naveo je Ristić.

Večerašnjoj tribini Narodne koalicije „Pokrenimo Bijeljinu“, koja je održana u Gradskom bioskopu, prisustvovalo je više od 1.500 simpatizera 16 političkih partija iz Semberije koje podržavaju opoziv aktuelnog gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića. Stotine Bijeljinaca koji podržavaju opoziv moralo je da ostane ispred Gradskog bioskopa jer se za tribinu Koalicije tražilo mesto više.

Nakon tribine, Bijeljinci su uživali u poklon koncertu virtuoza na harmonici Dušana Sekulića i njegovog benda.

PODRŽITE NAŠ RAD DOBROVOLjNIM NOVČANIM DONACIJAMA:

PAY PAL >>> KLIK NA LINK OVDE

SMS DONACIJE >>> KLIK NA LINK OVDE

Pridružite nam se i na Viberu. Pozovite i vaše kontakte sa Vibera da nam se pridruže.
RADIO BAMBI – VIBER GRUPA

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!