Radio Bambi

Vlada Srbije donela nove restriktivne mere!

Vlada Republike Srbije usvojila je nove mere za suzbijanje epidemije izazvane virusom korona. Primena svih mera počinje od utorka, 24. novembra.

Nove restriktivne mere su:

– Skraćenje radnog vremena do 18:00h ugostiteljskim objektima (restoranima, kafićima, barovima, klubovima), kao i kladionicama i tržnim centrima.

– Obavezno i bezuslovno korišćenje lične zaštitne opreme, odnosno obavezno nošenje zaštitne maske u svim zatvorenim prostorima, kao i na otvorenom prostoru u situacijama kada se ne mogu izbeći međuljudski kontakti.

– Zabrana svih javnih okupljanja s prisustvom više od 5 osoba, u zatvorenom i na otvorenom prostoru. Od ove mere izuzete su radne organizacije, školske ustanove, prodavnice, tržni centri i slični objekti, za koje važi propisano ograničenje broja prisutnih osoba u svakom trenutku u odnosu na kvadraturu objekta (minimum 4 kvadratna metra po osobi).

– Omogućavanje rada od kuće svim zaposlenima kod kojih to radni proces dopušta.

– Stroga kontrola obaveze nošenja zaštitne maske u vozilima javnog prevoza, uz ograničenje maksimalnog broja putnika u vozilu na polovinu deklarisanog kapaciteta vozila.

– Stroga kontrola sprovođenja kućne izolacije, kućnog karantina (samoizolacije), kao i svih ostalih protivepidemijskih mera koje su na snazi.

Vlada Srbije u svom saopštenju navodi da su mere oročene na period od 10 dana i da će biti iznova razmotrene u skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom.

-“Vlada koristi i ovu priliku da još jednom zamoli i najsnažnije apeluje na sve građane da se ponašaju odgovorno prema sebi i ostalim sugrađanima. Sve usvojene mere imaju za cilj isključivo očuvanje vašeg života i zdravlja”, – navodi se u saopštenju.

Pridružite nam se i na Viberu. Pozovite i vaše kontakte sa Vibera da nam se pridruže.
RADIO BAMBI – VIBER GRUPA

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!