Radio Bambi

Za koga ću ostati Izet, taj će biti siromašan! (Video)

Poznati glumac Mustafa Nadarević preminuo je juče od posledica karcinoma pluća u 78. godini života. Nedavno je otpušten iz bolnice i poslednje dane je proveo u svojoj kući u Zagrebu, iz koje nije nikako izlazio zbog pogoršane epidemiološke situacije. Mustafa Nadarević je rođen u Banjaluci 1943. godine.

Diplomirao je glumu na zagrebačkoj Akademiji za pozorišnu umetnost, a pozorišnu karijeru započeo je kao član Zagrebačkog pozorišta mladih. Postao je stalni član ansambla Hrvatskog narodnog pozorišta u Zagrebu 1969. godine. Kao reditelj debitovao je 1992. godine predstavom “Let iznad kukavičjeg gnezda”, a od tada do danas je postavio više predstava, između ostalih “Balkanskog špijuna”, Dušana Kovačevića, “Zabune”, Alana Ajbourna i “Hasanaginicu” Milana Ogrizovića.

Filmsku karijeru započinje sporednim ulogama početkom osamdesetih godina 20. veka, da bi se zatim nametnuo kao izbor za glavne uloge. Pažnju javnosti je skrenuo 1985. godine ulogom Zije u filmu “Otac na službenom putu” Emira Kusturice, ulogom Mihajla u filmu “Već viđeno” Gorana Markovića iz 1987. godine, ulogom Leona Glembaja u filmu “Glembajevi” Antuna Vrdoljaka iz 1988. godine za koju je dobio Zlatnu arenu festivala u Puli za najboljeg glumca.

Poslednji projekat, na kome je Nadarević radio od 2007. godine, je jedna od najgledanijih humorističkih serija u regiji – “Lud, zbunjen, normalan”, gde je igrao lik čuvenog Izeta Fazlinovića.

Snimanje nove sezone, zbog njegovog teškog zdravstvenog stanja, već nekoliko puta je prekidano, a ekipa odlazila na pauzu. Scenarista serije Feđa Isović je u maju izjavio da ne planira nastaviti snimanje serije bez Nadarevića u glavnoj ulozi. -“Ne pada nam na pamet da radimo bez Mustafe Nadarevića. To nismo nikada razmatrali niti ćemo razmatrati”, – rekao je tada Isović.

Nadarević je u januaru saopštio javnosti da ima ozbiljne zdravstvene probleme, te da su mu lekari rekli da boluje od karcinoma pluća. Početkom novembra je izašao iz bolnice i svi iz okruženja velikog glumca su bili uvereni u pozitivan ishod. Ipak, ovu bitku Nadarević nažalost nije dobio.

Pridružite nam se i na Viberu. Pozovite i vaše kontakte sa Vibera da nam se pridruže.
RADIO BAMBI – VIBER GRUPA

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!