Radio Bambi

Vučić naredio punu borbenu gotovost!

Na severu Kosova i Metohije jutros su se začule sirene za uzbunu. Jedinice ‘ROSU’ upale su na teritoriju sve četiri opštine sa srpskom većinom. Uhapšene su 23 osobe – srpske, albanske i bošnjačke nacionalnostii.

-“Jutros je u opštinama na severu Kosova uhapšeno 13-oro Srba iz visokih bezbednosnih struktura, dok su najmanje dva kosovska policajca ranjena tokom operacije”, – prenosi RTK.

Srbi na severu Kosmeta su uznemireni. Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, naredio je stavljanje svih jedinica Vojske Srbije u stanje pune borbene gotovosti.

Specijalne i posebne jedinice MUP-a u punoj su pripravnosti.

-“Kosovski specijalci su upali na sever KiM sa ukupno 73 vozila. Ako dođe do bilo kakvog ozbiljnijeg ugrožavanja poretka i života Srba na KiM Vojska Srbije će zaštiti narod”, – istakao je Vučić.

Do Zubinog Potoka ne može da se stigne jer su blokirani prilazi tom mestu. Pripadnici ‘ROSU’ su probili nekoliko barikada koje su postavili Srbi. Policija je koristila suzavac, šok-bombe i pucala je iz vatrenog oružja. Srbi postavljaju i četvrtu barikadu a policija pokušava da se probije do centra Zubinog Potoka.

U Leposaviću nema sirena ali je situacija napeta. Primećene su snage Kfora u okolini Leška. Još se ne zna da li ima uhapšenih u Leposaviću ali jutros su viđeni pripadnici ‘ROSU’ koji su ušli u mesto sa dvadesetak vozila.

Premijer samoproglašenog Kosova, Ramuš Haradinaj, rekao je da je policijska akcija usmerena prema osoba povezanih sa organizovanim kriminalom. -“Reč je o sprovođenju zakona i ništa drugo. Neki od pojedinaca koji su osumnjičeni su carinski i policijski zvaničnici, ali ima i običnih građana. Pozivam Srbe na severu da sačuvaju prisebnost i poštuju zakon”, – rekao je Haradinaj.

-“Operacija policije se odvija po nalogu Tužilaštva na celom Kosovu, ne samo na severu, i nije uperena protiv Srba, već protiv osoba optuženih za korupciju i kriminal”, – rekao je za portparol komande ‘KFOR-a’, Vinčenco Graso.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!