Radio Bambi

Za dva minuta opljačkali zlataru! (Video)

U centru Splita (HR), pljačkaši su iz jedne zlatare opljačkali nakit vrednosti oko 135.000 evra. Nadzorne kamere snimile su trojicu pljačkaša u belim kombinezonima. Na glavi su imali kačkete, na rukama rukavice, za vezu im je služio ‘toki-woki’ i slušalice u ušima, a zlato su trpali u torbe. Sve je trajalo manje od dve minute.

-“Imamo zaštitarsku službu koja čuva zlataru. U trenutku provale oglasio se alarm. Zaštitari su stigli za par minuta, no pljačkaši su bili brži, pokupili su nakit i pobegli. Digli su rolo-vrata kao da su njihova, razbili neprobojno staklo, neverovatno mi je da su to uspeli”, – rekao je za hrvatske medije Ivan Đonlić, vlasnik zlatare koja se u noći sa nedelje na ponedeljak, oko 2:15h, našla na meti razbojnika.

-“Uzimali su zlato kao da je njihovo. Vidi se da su sve dobro isplanirali jer su bili brzi i organizovani. Tačno su znali šta uzeti, šta ne treba niti otvarati niti uzeti, gde šta stoji. Šteta je ogromna”, – rekao je Đonlić.

Vlasnik opljačkane zlatare kaže kako su celu pljačku snimile nadzorne kamere, ali i da su pljačkaši neprepoznatljivi jer su dobro maskirani. Nakon filmske pljačke trojac je otrčao, a vlasnik pretpostavlja da su imali organizovanu ‘evakuaciju’ iz centra grada.

Kako kažu u Policijskoj Upravi (PU) Splitsko-dalmatinskoj, ‘na mestu događaja obavljen je uviđaj i policija preduzima sve potrebne mere i radnje u cilju pronalaska počinilaca pljačke’.

U nastavku pogledajte dva snimka nadzornih kamera.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!