Radio Bambi

Zaplenjeno više od 530 kilograma mesa!

Kako je saopšteno iz Uprave carina Srbije, prilikom kontrole putnika u autobusu koji je saobraćao sa Kosova ka Nemačkoj, na carinskom punktu Merdare zaplenjeno je više od 530 kilograma suvomesnatih proizvoda. Meso je bilo zapakovano u kofere.

-“23. novembra 2022. godine na kontrolnom punktu Merdare zaplenjeno je više od 530 kilograma goveđeg sudžuka i pečenice, kojima su bili napunjeni koferi u prtljažnom prostoru jednog autobusa”, – saopšteno je iz Uprave carina Srbije.

Meso je otkriveno tokom kontrole autobusa koji je saobraćao na redovnoj liniji iz Prizrena ka Nemačkoj.

-“I vozači i putnici su carinicima rekli da sem ličnog prtljaga nemaju ništa za prijavljivanje. Ubrzo ih je demantovala detaljna kontrola koja je usledila, kada je u prtljažnom delu autobusa pronađeno šest velikih kofera, do vrha napunjenih suvomesnatim proizvodima u rinfuzu. Utvrđeno je da se radi o preko 347 kilograma goveđe kobasice-sudžuka i više od 186 kilograma suve goveđe pečenice. Tek kada je prekršaj otkriven, kao vlasnik kofera se prijavio suvozač u autobusu, koji je rekao, da je sudžuk i pečenicu kupio za sopstvene potrebe u jednoj mesari u Peći. Kako je krijumčarena roba bila nedekvatno upakovana, bez deklaracije i uverenja o zdravstvenoj ispravnosti, sud je u hitnom postupku naložio njeno oduzimanje i uništenje od strane nadležne veterinarske inspekcije. Podsećamo da se u putničkom prometu može nositi fabrički upakovana hrana sa deklaracijom proizvođača, u količini koja je namenjena sopstvenim potrebama, odnosno potrebama domaćinstva, a ne daljoj preprodaji”, – rečeno je iz Uprave carina Srbije.

PODRŽITE NAŠ RAD DOBROVOLjNIM NOVČANIM DONACIJAMA:

PAY PAL >>> KLIK NA LINK OVDE

SMS DONACIJE >>> KLIK NA LINK OVDE

Pridružite nam se i na Viberu. Pozovite i vaše kontakte sa Vibera da nam se pridruže.
RADIO BAMBI – VIBER GRUPA

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!