Radio Bambi

Završena sanacija učionica!

Danas je u Vlasenici svečano obeležen završetak projekta sanacije i opremanja učionica u Osnovnoj školi (OŠ) “Vuk Karadžić”, za koji je Vlada Srbije obezbedila 100.000, a opštinske vlasti 20.000 KM. Direktorka ove ustanove Danka Kezunović rekla je novinarima da je obavljena sanacija svih podova u školskim učionicama i da su opremljene prostorije za učenike prvih razreda, koji su do sada nastavu pohađali u Predškolskoj ustanovi “Prvi koraci”.

Ona je objasnila da je škola izgrađena početkom šezdesetih godina prošlog veka, te da od tada do danas podovi nisu obnavljani.

-“Način gradnje je tada bio drugačiji nego danas, pa smo, u međuvremenu imali velikih problema s podovima i vlagom u većini učionica, posebno u prizemlju”, – rekla je Kezunovićeva.

Načelnik Vlasenice Miroslav Mićo Kraljević rekao je novinarima da ovaj projekat predstavlja nastavak aktivnosti koje su opštinske vlasti pokrenule u Vlasenici pre četiri godine, kada je u pitanju obrazovanje.

-“Krenuli smo u jačanje obrazovnih kapaciteta od najnižeg do najvišeg nivoa, od vrtića, pa preko osnovnog i srednjeg obrazovanja, do fakulteta. Opština Vlasenica, uz pomoć Vlade Republike Srpske i Vlade Srbije je uložila značajna sredstva da se stvore što bolji uslovi za đake, nastavnike i sve koji rade u školama”, – rekao je Kraljević. On je dodao da će u narednom periodu biti neophodno da se učionice obnove i novim nameštajem, te da se s tim u vezi već obratio nadležnim institucijama Republike Srpske.

Radove u školi obavila je bijeljinska firma “Buk-promet”. Nastavu u ovoj školi trenutno pohađa 690 učenika, od kojih je 67 prvačića.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!