Radio Bambi

Vredna donacija za bijeljinsku bolnicu!

Savremeni medicinski aparat – ultrazvučni hirurški nož vredan 70.000 KM, doniran je bijeljinskoj bolnici. Dar je ovo i veliki humani gest porodice Lukić iz Ugljevičke Obriježi.

-“Harmonik nož predstavlja najsavremeniji aparat koji putem ultrazvučne vibracije omogućava denaturaciju proteina u zidu samog krvnog suda i na taj način automatsko presecanje i koagulaciju, što hirurzima znači veoma mnogo – skraćuje im vreme operacije i boravak u operacionoj sali, smanjuje se i broj bolesničkih dana, kao i broj postoperativnih komplikacija”, – istakla je Milica Lovrić, vršilac dužnosti direktora bijeljinske bolnice.

Na svečanoj ceremoniji primopredaje donacije Lovrićeva je zahvalila porodici Lukić. Ona je dodala da su donatorske aktivnosti mere Vlade Srpske i Ministarstva zdravlja, a sadržane su i u Akcionom planu za osiguranje samoodrživosti zdravstvenog sistema.

-“Zahvaljujući našim prijateljima koji su prepoznali potrebe ove ustanove i potrebe naših građana, zahvaljujući prijateljima koji imaju humano srce, mi ćemo nabaviti opremu koja će podići kvalitet zdravstvene usluge svim građanima Semberije, a i šire”, – rekla je Lovrićeva, zahvalivši u ime zaposlenih i građana, te u svoje ime, svim donatorima ove zdravstvene ustanove.

Bojan Kenjić, šef operativnog bloka Bolnice “Sveti Vračevi” Bijeljina, istakao je da ultrazvučni hirurški nož ‘donosi revoluciju u oblasti hirurgije, otvara mogućnost daljeg razvoja laparoskopske hirurgije, a samim tim ovu ustanovu uvodi u red kuća u kojima mogu da se rade vrhunske laparoskopske operacije’.

U ime donatora, Miroslav Lukić je rekao da se njegova porodica odlučila za ovu donaciju kako bi pomogla svim građanima Semberije.

-“Čuli smo za zahteve, odnosno potrebe naše bolnice i odlučili da u okviru naših mogućnosti doniramo baš ovaj nož”, – rekao je Lukić novinarima.

Lovrićeva je Lukiću uručila i ‘priznanje-zahvalnicu’ za ovaj human gest.

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!