Radio Bambi

ZV: “Ulaganja u škole”!

Direktor zvorničke Gimnazije i Srednje stručne škole /SSŠ/ “Petar Kočić” Biljana Pisić rekla je danas da je za opremanje medicinskog kabineta u ovoj školi uloženo 4.700 KM. Pisićeva je rekla da je 2.400 KM obezbedila organizacija “Vorld vižn” /World Vision/, a ostatak partneri opština Zvornik, Opšta bolnica i Dom zdravlja, kao i škola od učeničke participacije.

-“Kabinet je opremljen medicinskim krevetom, spravama za izvođenje vežbi za fizioterapeute, kompletnim medicinskim materijalom, klupama, stolicama, ormarima, a urađen je i pregradni zid”,  – istakla je Pisićeva.

Ona je rekla da su na svim učeničkim toaletima zamenjena vrata, kao i zidne pločice u delu škole, okrečen deo učionica, te ofarbani radijatori. U okviru projekta zamenjeni su limovi na krovu i deo oluka, a kupljeno je i 90 stolica za tri kabineta. Pisićeva je napomenula i da će od ove školske godine u upotrebi biti elektronska tabla u specijalizovanoj učionici za ogledne časove, što će, kako je rekla, olakšati rad i profesorima i učenicima. Gimnaziju u SSŠ “Petar Kočić” pohađa oko 1.000 učenika, od kojih je 250 upisano u prvi razred ove godine.

-“Sva mesta predviđena konkursom za upis učenika u našoj školi su popunjena, a za veliko interesovanje kod svršenih osnovaca izborili smo se pre svega kvalitetom u nastavi. Imamo stručno zastupljenu nastavu u potpunosti i nemamo tehnološkog viška”, – rekla je Pisićeva.

SRNA

Komentari

Radio Bambi se ograđuje od komentara. Oni su stav i lično mišljenje čitalaca (slušalaca) i ne odražavaju stavove naše redakcije!